Mutombo je bio pravi šaljivac: Na televiziji uživo imitirao Dart Vejdera, a Al Paćina je skidao u "originalu"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svet je danas potresla vest o smrti legendarnog NBA košarkaša, Dikembea Mutomba, koji je preminuo u 58. godini od raka mozga.

Vest je saopštila NBA liga u zvaničnoj objavi, a mnogi klubovi, igrači i legende košarke su se već oglasile i poslale svoje poslednje reči čuvenom Mutombu.

Čovek koji je bio veliki filantrop i koji je posebno vodio računa o Africi, gde je želeo da radi na razvoju košarke, a isto tako uvek nesebično pomagao mališanima i zajedno se borio protiv najteže bolesti.

Ali, sam Mutombo imao je i onu svoju drugu, veselu stranu, koju je uvek često voleo da deli sa javnošću, pa je jednom prilikom čak bio i gost čuvene emisije sa Džimijem Kimelom, gde je "oponašao" poznate glumce i likove iz filmova.

Na tapetu su se našli Metju Mekonahi, Al Paćino, ali i dobro poznati Dart Vejder, a može se reći da je publika bila oduševljena i da je svaki put pogodila na koga je to legendarni košarkaš mislio.

Bio je Mutombo i deo mnogih reklama, često se pojavljivao na televiziji gde je davao intervjue i trudio se da se predstavi na najbolji mogući način.

Stoga će njegov široki osmeh, koji ga je uvek krasio, svima mnogo nedostajati...

(Telegraf.rs)