"Spavali smo, a onda je Željko ušao u svlačionicu i zapalio vatru": Karlik pomislio da su navijači "ludi"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Partizana sa dve pobede počeli su sezonu u ABA ligi, pošto su sinoć uspeli da savladaju Spartak u krcatoj Hali sportova "Dudova šuma" u Subotici - 80:89.

Dosta dugo je Spartak uspevao da parira Partizanu, pred poslednju četvrtinu je rezultat bio nerešen, ali su se u tih završnih deset minuta probudili pre svega Isak Bonga, ali i Karlik Džons.

Reprezentativac Južnog Sudana posle utakmice je istakao da se osećao kao da je igrao na domaćem terenu, zbog činjenice da je u dvorani bio prisutan veliki broj navijača Partizana, te da su se igrači odlično zabavljali, prenosi Mozzart Sport.

- Bila je sjajna atmosfera, dobro smo se zabavili. Osećali smo se kao da igramo u našoj hali, zbog navijača. Cenimo ljubav koju nam pružaju naši navijači. Sećam se u pripremnom periodu, kada smo igrali u Italiji i tamo su doputovali. Onda sam pomislio – ovi su stvarno ludi. Naši navijači nas podržavaju svuda, putuju zbog nas. To je sve što možeš da poželiš kao igrač. Sjajna utakmica. Mnogo imamo poštovanja prema Spartaku, igrali su odlično. Drago mi je što smo na kraju iščupali pobedu - istakao je Džons.

Kaže da je Obradovićeva reakcija na poluvremenu u svlačionici bila katalizator da ekipa krene da igra kako treba u Subotici.

- Morali smo da se probudimo. Nismo bili dovoljno dobri u odbrani u prvom delu i zbog toga treba pohvaliti Spartak. Igrali su pametno, organizovano u napadu. Ali mislim da smo bili uspavani i onda je trener Obradović ušao u svlačionicu i zapalio vatru u svima nama, kako samo on zna (smeh). Mislim da nismo ličili na sebe, ali smo bili bolji u drugom poluvremenu i uspeli da slavimo - podvukao je Karlik.

(Telegraf.rs / Mozzart Sport)