Gotovo je! Petrušev ne dolazi u Zvezdu: "Shvatio je da će ostati i u Olimpijakosu napraviti karijeru!"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Mnogo toga se pričalo ovog leta o Filipu Petruševu i da će on potencijalno postati jedno od najvažnijih pojačanja Crvene zvezde pred sam početak Evrolige. Ali splet okolnosti u Olimpijakosu, povreda Nikola Milutinova između ostalog zakomplikovala je čitavu situaciju i Grci nisu želeli da ga puste da ode.

On je danas sa Pirejcima osvojio trofej Superkupa Grčke, pošto je Olimpijakos savladao Panatinaikos (86:85), a baš je sam Filip bio jedna od najvažnijih karika pobede ubacivši čak 18 poena uz osam skokova.

Šutirao je 6/10 za dva poena, potom 1/2 za tri, kao i 3/3 sa linije za slobodna bacanja.

Posle meča o njegovoj ulozi u čitavom timu oglasio se i predsednik KK Olimpijakos, Panajotis Angelopulos, koji je istakao koliko je on važan deo tima i da će se sigurno zadržati u Pireju i tu napraviti karijeru, čime je stavio tačku na sagu koja je trajala ovog leta.

- Ovo je prva titula ove sezone i srećni smo što smo je osvojili protiv Panatinaikosa, koji je veoma jak tim. Bio je ovo veoma dobar meč, imali smo odsustva, Fal i Milutinov nisu igrali. Ekipa nije 100% spremna, a najveći profit od svih je Petrušev. On je sada shvatio da će ostati i da će napraviti karijeru u Olimpijakosu. Imamo toliko dobrih igrača, koji su u ekipi. I dalje ćemo napredovati, još je ovo sve rano. Idemo korak po korak u Evroligi. Hajde prvo da prođemo u Fajnal Ejt, pa na Fajnal for. Evroliga je mnogo jaka ove sezone i biće teško. Počinjemo protiv Fenerbahčea, danas je bilo tenzija, ali na kraju je sve prošlo u korektnom tonu - rekao je Angelopulos.

(Telegraf.rs)