"Tako nešto je nedopustivo za bilo koji rang takmičenja": Željko otkrio šta mu se danas posebno nije dopalo

S. T.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobedili su Spartak u Subotici u 2. kolu ABA lige posle odlično odigrane poslednje četvrtine u kojoj su uspeli da slome zaista odličan otpor domaćina, novajlije u takmičenju - 80:89.

Odmah na početku konferencije za medije je trener Partizana, Željko Obradović podvukao šta to nije bilo dobro u igri njegovog tima danas, a posebno je pohvalio domaći sastav.

- Iskoristio bih priliku da zahvalim svim ljudima na gostoprimstvu ovde u Subotici, svim ljudima koji su bili večeras u hali, bila je predivna atmosfera. Čestitke Spartaku na izvanrednoj utakmici i pripremi utakmice. Imali smo mnogo problema u prvom poluvremenu i trećoj četvrtini, pokušali smo da promenimo odbranu na igračima koji su igrali pik-en-rol igru i mislim da smo to uspeli. Spartaku želim sve najbolje, kao i mom kolegi, oni imaju ideje kako da igraju, odigrali su fenomenalnu utakmicu. Mi smo pobedili zato što smo pogodili otvorene šuteve, 5/5 u četvtoj za tri, to je drugačija utakmica kada pogađaš. Ishitreni šutevi u prvom poluvremenu, 1/10, a slobodna bacanja neverovatan procenat, gde smo na 12/24, to je nedopustivo za bilo koji rang takmičenja. Kako god, čestitke igračima za ovu pobedu, mnogima će ovde biti teško, Spartak je napravio dobru ekipu i mislim da će biti konkurentan u ABA ligi - rekao je Obradović.

Kaže da je Partizan mnogo žurio na šutu za tri poena i da je zato dosta dugo bio bez pravog ritma.

- Nije to problem, nego što smo žurili na šutevima, svi su bili ishitreni, ti šutevi za tri poena. Ovi kad smo pogađali su bili otvoreni, zato smo ih pogađali, nema to mnogo veze sa unutrašnjom igrom. Ono što je bilo evidentno jeste da su imali izvanredan ofanzivni skok u prvom poluvremenu, ali smo ih naterali na 19 izgubljenih lopti. Imali smo četiri šuta više i sedam bacanja, nadoknadili smo ofanzivni skok time. To je neka težnja, da imamo što više poseda, verujem da nećemo ovo šutersko veče iz prvog poluvremena ponoviti u skorije vreme, ali ko zna.

Objasnio je da je Ife Lundberg bio taj koji je pokrenuo ekipu i da će sada biti interesantno videti kako će ekipa reagovati kada krene Evroliga.

- Slažem se sa svim što ste rekli, rekao sam Ifeu da je okrenuo utakmicu svojom pameću. Bile su neke komične situacije, gde igrači ne prepoznaju igrače pod košem, jer smo se kretali bez lopte. Ono čime sam zadovoljan jeste da se ova ekipa bori. Najveća želja mi je da voljni momenat bude ovakav, kao i nivo energije. Ulazimo u prvu sedmicu Evrolige, motivi će da porastu kod svih, da budu veliki i moja želja je da nastavimo da igramo u tom stilu. Nekada imate procente šuta, nekada nemate, kada je izgrađena pozicija, to ti da mogućnost za skok i da se vratite odbranu.

Dobio je pitanje da li je možda umanjen značaj koji Partizan daje srpskoj košarci zbog svojih navijača koji pune dvorane ne samo u ABA ligi, nego i u Evroligi.

- Bilo bi sa moje strane neskromno da hvalim sad, ali navijače Partizana ću da hvalim. Mi gde god da odemo, imamo navijače. Zahvalio sam se navijačima Partizana i Spartaka na korektnoj atmosferi. Rekord ABA lige je oboren u našoj Areni u prošlom kolu. Nikada nije bilo 18.000 ljudi u prvom kolu. Imali smo pripremni period kako smo imali, to navijači pokazuju već godinama. Ko kako hoće neka to posmatra, ali igrači su već to prepoznali i uživaju. Koliko će uživati, videćemo koliko ćemo moći da vratimo njima, da uživamo. Hvala vam još jednom na fantastičnom gostoprimstvu. 

(Telegraf.rs)