Dubai posle Zvezde srušio Cedevita Olimpiju u Ljubljani: Novajlija ne staje, Prepelič i Mejson pokazali moć

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA liga / Aleš Fežver

Košarkaši Dubaija ostvarili su novu pobedu ove večeri u ABA ligi, pošto su u drugom kolu na gostovanju Cedevita Olimpiji vodili tokom čitavog meča i na kraju sasvim zasluženo stigli do trijumfa, čime su kapitalizovali onaj koji su ostvarili nad Zvezdom na otvaranju - 84:92.

Jednostavno, Zmajevi iz Ljubljane nisu imali baš nikakvo rešenje za igru Dubaija, koji je igrao fantastično u napadu u prvom poluvremenu, tokom kojeg je uspeo da postigne čak 63 poena.

Malo su se zaustavili momci iz Emirata u nastavku, posebno tokom poslednje četvrtine, ali to svakako nije bilo dovoljno da se pod pitanje stavi nova pobeda Dubaija u ABA ligi. Ta završna deonica zapravo nam je donela samo devet poena Dubaija i to je glavni razlog zbog čega nije viđena i stotka.

Cedevita Olimpija je tako posle poraza od FMP-a upisala i drugi neuspeh u ABA ligi, tako da se ne može reći da je ovu sezonu otvorila na najbolji mogući način. Šansu za popravni imaće za sedam dana protiv Mornara u Baru.

Večeras je Dubai mogao da se osloni na raspoloženog Klemena Prepeliča koji je uspeo da ubaci čak 23 poena uz četiri skoka i asistencije, dok je Mejson postigao 20 poena.

Na drugoj strani, Robinson je bio najuspešniji za Ljubljančane sa 14 poena, a pratio ga je Stjuart sa 12.

Dubai u narednom meču dočekuje Megu, koja takođe ima 2-0, pred svojim navijačima.

(Telegraf.rs)