Zvezda da se pazi, Pariz gazi: Američki Makedonac nadjačao dvojicu Srba, trenera okupali do kože u svlačionici

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Michael Baucher / Panoramic / Profimedia

Košarkaši Pariza ostvarili su prvu pobedu u domaćem prvenstvu ove sezone i to baš pred dolazak Crvene zvezde u prvom kolu Evrolige naredne sedmice. Iskupili su se košarkaši iz glavnog grada Francuske za poraz u uvodnoj rundi od Gravelina, pa su danas na novom gostovanju savladali Šalon / Saonu - 87:102.

Vrlo efikasan je bio prošlogodišnji pobednik Evrokupa i već od samog početka meča je uspostavio ritam koji mu je odgovarao u potpunosti. Do poluvremena je prednost već bila na 13 poena (40:53), a u nastavku je samo dodatno uvećana i Parižani su probili i stotku.

Najefikasniji igrač u pobedi Pariza bio je američki Makedonac, Ti-Džej Šorts koji je uspeo da dođe i do dabl-dabla, pošto je uz 23 poena imao i 10 asistencija, ali i jedan skok.

Interesantno je da su igrači u svlačionici okupali do gole kože svog trenera Tijaga Splitera i napravili pravi haos pri proslavi pobede, a taj snimak je postao viralan na društvenim mrežama. Očigledno je da je i u Parizu hemija na jako visokom nivou.

Moraće Zvezda posebnu pažnju da obrati i na Nadira Ifija koji je ubacio 16 poena, zatim Mikaela Jantunena koji je stigao do 12 poena, te Kolina Malkolma i Tajsona Vorda koji su završili sa po 10 poena kraj svog imena.

Interesantno je da Šalon u svojim redovima ima dvojicu Srba, obojicu bivših košarkaša Crvene zvezde. Dušan Ristić, naš centar, dao je sjajnih 18 poena uz šest skokova i dve asistencije, dok je Nemanja Nenadić takođe bio dvocifren sa 11 poena i tri asistencije, ali i jednim skokom.

Zvezda gostuje u Parizu u 1. kolu Evrolige u petak, 4. oktobra od 21.00 čas.

(Telegraf.rs)