"J**o te, trebalo je da dođem u rukometnim patikama": Nedović zasmejao sve odgovorom na jedno pitanje

S. T.
S. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su večeras prvu pobedu u ABA ligi za ovu sezonu, pošto su na domaćem terenu bili bolji od ekipe Mornara iz Bara (91:72), čime uz dobro raspoloženje putuju u Pariz na prvi meč Evrolige protiv istoimenog tima.

Posle meča, za medije je razgovarao Nemanja Nedović koji je objasnio da tim za sada izgleda sasvim korektno i da će iz meča u meč to delovati sve bolje.

- Videlo se da i dalje štucamo danas, da tražimo ritam. Tražimo tu neku hemiju na terenu, teško je jako ući u ritam, ima nas dosta, rotira se puno, nadam se da će vremenom ići bolje, da će se iskristalisati uloge. Drago mi je da smo uspeli da pokažemo reakciju u drugom poluvremenu i da u dobrom ritmu idemo u narednu utakmicu, a to je Pariz za par dana - rekao je Nedović.

Mnogo igrača se rotira u timu Zvezde i to konstantno, pa je Nedović objasnio da li to zapravo utiče na sam ritam.

- Pa da, bolje je sada da izgleda ovako. Ne izgleda to loše, mi imamo jasnu ideju, ali ponekad previše komplikujemo baš zato što hoćemo sve da uključimo. Nekada je ključ igrati što jednostavnije. Što pre uhvatimo individualni ritam kroz treninge i utakmice, iskristalisaće se uloge. Kad se bude igralo na dva dana, biće fokus samo na sledećoj utakmici.

Sledi meč u Parizu, a Zvezda će želeti da odmah startuje pobedom u Evroligi.

- Dobro, biće sigurno teška utakmica, jer su oni novi i euforija je na visokom nivou, a i hala će biti ispunjena do poslednjeg mesta. Tih prvih par utakmica može da odredi tok Evrolige. Neće nam manjkati motivacije, na treneru je da izabere 12 igrača koji će igrati tu utakmicu i nadam se da ćemo preneti pozitivne stvari iz drugog poluvremena današnje utakmice.

Kolika je borba na samim treninzima, pokazuje i činjenica da kako Nedović kaže, sve to liči na rukomet.

- Ne možete da gledate treninge, ali sam bukvalno komentarisao sa Lukom da "j**o te, trebalo je da dođem u rukometnim patikama", bukvalno kao da se igrao rukomet na treningu. Ta kompetitivnost je na visokom nivou. Teško je treneru i svima da naprave odluke, ne bih mu bio u koži iskreno. Dosta je utakmica, rotiraće se i videćemo kako će to izgledati.

Zaključuje Nedović da je tim zadržao kostur u odnosu na prošlu godinu.

- Pa šta znam, mislim da smo zadržali kostur ekipe, da baš iz razloga što smo prošle godine imali dosta povreda i što možda nismo ni bili kompletni, da sada imamo toliko opcija. Jedino na taj način mogu da uporedim. Ja sam se opekao što se toga tiče milion puta, pa je bolje da ne pričam o tome - zaključio je Nedović.

(Telegraf.rs)