Hit izjave trenera Mornara posle Zvezde: "Neki moji igrači ne znaju pravila, tokom meča im pogrešim imena"

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Trener Mornara iz Bara Mihailo Pavićević rekao je posle meča protiv Crvene zvezde (91:72) u Areni u drugom kolu ABA lige da je malo falilo da njegova ekipa uopšte ni ne učestvuje u ABA ligi, ali i da ne postoji.

Tim povodom je na početku konferencije rekao da mu je drago da uopšte vidi novinare u Beogradu, jer su bile velike šanse da do toga ne dođe, a naglasio je i da su sve novi igrači, te da je teško čak i da svima zapamti imena i da ih često pomeša.

- Milo mi je da se vidimo, jer su bile velike šanse da se ne vidimo u ovom sastavu. Želeo bih da čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi i poželeo bih im uspešnu sezonu na svim frontovima. Želeo bih da čestitam svim mojim igračima, iznenadili su i mene, nisam očekivao da pruže ovakav otpor Zvezdi, koja je Evroligaš, mi smo imali sedam treninga, tokom utakmice im pogrešim imena, sve su novi igrači, pokušavam ne u hodu već u sprintu da namestim tu igru i ova igra večeras mi daje za pravo da smo na dobrom putu.

- Nastavićemo da radimo, dobra je atmosfera, idemo od meča do meč iako nam je težak raspored, ali u situaciju u kojoj smo mi nismo mogli bolji raspored da imamo. Ponosan sam na sve što smo uradili ovog leta da spasimo klub da bi u Crnoj Gori i u Baru mogli navijači da gledaju najbolju košarku u regionu na čelu sa Zvezdom i Partizanom. Svima je drago da dođu u Bar da igraju, nadamo se da će košarka još dugo da živi u Baru.

Pavićević je istakao da je samo jedan igrač novi u odnosu na meč protiv Budućnosti.

- Bio je samo jedan koji nije bio, ali mi smo se tek pokupili protiv Budućnosti, što bi se reklo nismo znali gde udaramo. Mi ovakve utakmice protiv Budućnosti, Zvezde i Olimpije treba da iskoristimo da se uigramo. Ne bih unapred govorio o ekipi koliko možemo, nama je cilj da zadržimo status ABA lige.

- Ja bih bio srećan kada bi mogli da napravimo ekipu na duži period, sve je drugačije onda, ali kada kažete odakle snage, ove godine mi je snagu dao moj brat, da vam odmah kažem i s tim da završim.

Imao je Pavićević i zanimljivu kontataciju da neki igrači koji su došli sa koledža ne znaju još sva pravila po kojima se igra u Evropi.

- Videli ste komičnu situaciju, dva igrača sa koledža, oni ne znaju pravila, ja nisam stigao sve da im objasnim. Ne može se preko noći napraviti rezultat u košarci. Da smo to prihvatili protiv Zvezde, to bi bilo još gore. Takvom igrom posle tri mintua je meč završen. U većem delu smo bili fokusirani na neki plan koji smo hteli da ostvarimo. Mislim da imamo interesantnu ekipu - zaključio je Pavićević.

(Telegraf.rs)