Legenda Grčke košarke komentarisala večite: "Partizan ima najboljeg trenera, a Zvezda..."

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Stefanos Kyriazis / AFP / Profimedia

Krilni košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau rekao je da najviše uživa u mečevima protiv Partizana i Crvene zvezde. Naime, legendarni grčki košarkaš pričao je za Sport klub o novoj sezoni u Evroligi, te je pomenuo i večite.

- Sjajno je otići i igrati u Beogradu. To su dva tima sa sjajnim atmosferama, fantastičnim navijačima, uživanje je igrati tamo. Te dve utakmice, protiv Partizana i Crvene zvezde su mečevi u kojima možda i najviše uživam tokom sezone - rekao je Papanikolau.

Takođe, pouzdani košarkaš je istakao da očekuje da će Partizan i Zvezda ostvariti bolji plasman nego u prethodnoj sezoni.

- Oba kluba imaju odlične sastave, moj lični utisak je da je Crvena zvezda dovela neke sjajne igrače tokom leta, biće veoma jaka u predstojećoj sezoni. S druge strane, Partizan ima jednog od najboljih trenera u istoriji Evrolige, legendu, kao i sjajne igrače, ali nemam trenutno sliku u glavi kako izgledaju kao tim da bih rekao šta mogu - rekao je Papanikolau.

Slično kao i Papanikolau, govorio je i njegov saigrač Alek Piters.

- Mislim da će Crvena zvezda biti veoma jak tim ove sezone, Partizan ima mnogo novih igrača, videćemo tokom sezone šta su oni doneli novo. Očigledno je kada igrate protiv njih na njihovom terenu to svako može da dobije, nema veze ko ste vi, kada izađete na taj teren i čujete 20.000 ljudi kako viču oko vas to je uvek drugačiji osećaj. I uvek se nešto desi tokom utakmice, da li je to da trener bude isključen, da li neko zviždi, to su stvari koje ne očekujete, što je samo po sebi izazov, ali mogu da kažem da smo imali uspehe tamo prethodnih godina i nadam se da ćemo tako nastaviti - rekao je Alek Piters.

(Telegraf.rs/Sport klub)