Čović poslao poruku Pešiću i odgovorio ko će ga naslediti u Zvezdi: "Ima obavezu da to uradi..."

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printscreen/RTS

Aktuelni predsednik Crvene zvezde i glavni kandidat za mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović gostovao je u emisiji "Beogradska hronika" na prvom progtamu RTS-a, i tom prilikom govorio je o brojnim košarkaškim temama.

Čović je govorio o budžetu crveno-belih, tendencijama u košarci, promenama u Evorligi, a dotakao se i kandidateure za KSS.

- Od 33 me je podržalo 30 delegata. Razumite me molim vas. ne mogu da pričam o toj temi. Tek posle 1. oktobra, pričaćemo - rekao je Čović, a onda odgovorio na pitanje novinarke o ostanku selektora Svetislava Pešića na klupi reprezentacija Srbije:

- To je prvi prioritet. Ja mislim da i Pešić ima obavezu da to uradi. Bez obzira na sve.  Mi svi dugujemo košarci, a naročito oni koji su tu dosta dugo. Iza nas je, srpska košarka na prvom mestu.

Ko će voditi Zvezdu, upitala je novinarka.

- Videćemo. Čekajte da se neke stvari dogode. Ako se dogodi, Zvezda ima i kadrove i ljude, ali ćemo sve pratiti. Mnogi misle da je to lako i zaigraju se, prođe vreme... Mi hoćemo da, sve ono što smo osovjili, zadržimo. Nije malo 25 trofeja. Mi smo najtrofejnijiklubu poslednji 11, 12 godina.

O ciljevima...

- Pričaćemo 1. okobra o tome. Ja sam program dao, on nije tajan i neka se kolege pozabave time.

(Telegraf.rs)