Procurila plata bivšeg kapitena Partizana: Ovo je TOP 10 najplaćenijih igrača u Evroligi

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Najprestižnije košarkaško takmičenje u Evropi je bez ikakve sumnje Evroliga, a sa takvim prestižom dolaze i jake plate, pa su se tako pojavile cifre 10 najvećih plata.

Kako je i očekivano, ubedljivo najveću platu ima zvezda Olimpijakosa, igrač koji je ovog leta došao nazad u Evropu, bugarska haubica Saša Vezenkov i on će uzimati 4.1 milion dolara.

Prati ga igrač Efesa Šejn Larkin sa 3.75 miliona, a odmah iza njega je jedan od najboljih bekova Evrope sa 3 miliona dolara po sezoni.

Kostas Slukas zarađuje zavidnih 2.8 miliona, dok je sa samo 100.000 dolara manje na listi Valter Tavares.

Tu dolazimo do šeste pozicije i bivšeg kapitena Partizana Kevina Pantera, koji uzima 2.6 miliona u Barseloni za koju je ovog leta potpisao.

Foto: Marko Jovanović

Sedmo mesto uzimaju dva igrača, a to su Kendrik Nan iz Panate i Nikola Mirotić koji nosi boje Olimpije iz Milana sa 2.5 miliona.

Deveti je Darijus Tompson sa 2.3 miliona, takođe igrač Efesa, pa tako tim iz Turske ima dva milionera do sada na ovoj listi.

Međutim i na desetom mestu imaju centra Vensana Poarijea, koji zarađuje 2.2 miliona dolara kao i Evan Furnije, Vili Ernangomez i Najdžel Hejs-Dejvis.

(Telegraf.rs)