Evo koja tri srpska tima će se boriti da zamene Vršac nakon istupanja iz ABA 2 lige

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaška ABA 2 liga doživela je veliki potres. Vršac je doneo odluku da istupi iz takmičenja samo sedam dana pre svoje prve utakmice sa Podgoricom, što je naravno prouzrokovalo velike probleme i čelnicima regionalnog takmičenja.

Sada je neophodno pronaći ko će to zameniti klub iz Banata i postati poslednji učesnik drugog ranga regionalnog takmičenja, a pominju se tri imena, prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta.

Kako navodi ovaj portal, Sloboda iz Užica, Džoker iz Sombora ili Radnički Kragujevac su u najužem krugu kandidata da zauzmu mesto Vrščana u drugom regionalnom rangu.

Ako se gleda prema rezultatu iz prethodne sezone, Sloboda je tu najbliža realizaciji, jer je bila petoplasirana, odmah ispod Vrščana na tabeli, a onda su sledili Džoker i Radnički.

Odluka će morati da se donese u što je kraćem vremenskom roku i ostaje pitanje da li će pre svega Užičani, a potom ako ne oni, preostali srpski klubovi u tako kratkom vremenskom periodu moći da se uhvate u koštac sa svim izazovima u tako kratkom vremenskom roku.

(Telegraf.rs / Mozzart Sport)