Pitali smo veštačku inteligenciju da li će Zvezda ili Partizan osvojiti ABA ligu: Evo šta je rekla za Dubai

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Košarkaška ABA liga starovala je prethodnog vikenda utakmicama prvog kola, a završiće se sutra kada se u Podgorici sastaju Studentski centar i Spartak iz Subotice.

Novitet u odnosu na prethodne sezone je taj što ćemo prvi put gledati 16 ekipa, a Dubai je već protiv Crvene zvezde pokazao da će moći ozbiljno da se umeša u borbu za sam vrh tabele u regionalnom takmičenju.

Partizan svoju prvu utakmicu ABA lige igra danas protiv Borca iz Čačka, a nekako se tradicionalno predviđa da će upravo večiti rivali i ovoga puta voditi glavnu reč kada je u pitanju borba za šampionski trofej.

Slično mišljenje deli i veštačka inteligencija, koja upravo crveno i crno-bele vidi u borbi za titulu. Zbog toga smo pitali Chat GPT da li će baš Zvezda ili Partizan uspeti da osvoji titulu u regionalnom takmičenju.

Međutim, Chat GPT smatra da će ipak Crvena zvezda uspeti da odnese prevagu u odnosu na Partizan.

- Zvezda ima najkvalitetniji roster i brani titulu, a igrači poput Miloša Teodosića i Ognjena Dobrića čine ih favoritima - analizira veštačka inteligencija tim crveno-belih, dok za crno-bele poručuje:

- Partizan sa Željkom Obradovićem i jakim pojačanjima kao što su Aleksej Pokuševski i Frenk Nilikina ima kapacitet da bude u samom vrhu - podvlači Chat GPT kako će izgledati crno-beli tim.

Kada je reč o ekipi Dubaija, veštačka inteligencija ih vidi na četvrtom mestu na tabeli:

- Iako novi u ligi, Dubai ima snažan tim sa zvezdama poput Davisa Bertansa i igrače spremne za stil brze igre. Mogu da iznenade i završe među prva četiri - piše Chat GPT.

Evo kako je veštačka inteligencija napravila poredak timova za predstojeću sezonu ABA lige:

1. Crvena zvezda

2. Partizan

3. Budućnost Podgorica

4. Dubai

5. Cedevita Olimpija

6. Igokea

7. Mega

8. FMP

9. Spartak Subotica

10. Zadar

11. Cibona

12. SC Derby

13. Krka

14. Split

15. Mornar Bar

16. Borac Čačak

(Telegraf.rs)