Balša nam je otkrio da li su strani igrači već naučili Partizanove pesme: "Samo još to... Da ostanemo zajedno"

Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana ove večeri započinju svoj put u ABA ligi utakmicom 1. kola na domaćem terenu protiv ekipe Borca iz Čačka. Sve je spremno da crno-beli ispune Beogradsku arenu u velikom broju i da premijerni put u takmičarskom meču vide svoju ekipu na delu.

Ona će biti umnogome drugačija u odnosu na onu koju su imali priliku da vide prethodne sezone, a jedini "starosedelac" u timu je centar Balša Koprivica, koji se zadržao među beogradskim crno-belima.

Pripremni period Partizana prošao je sasvim dobro, ostvarene su pobede protiv timova kao što su Panatinaikos i Pariz, dok je klub tesno izgubio na turniru u Grčkoj od Anadolu Efesa. Balša za portal Telegraf Sport kaže da za sada sve ide predviđenim tokom i da je zadovoljan kako tim izgleda.

- Odlično se osećam, timski mislim da smo dosta napredovali od početka priprema, kada smo se okupili pre nekih mesec dana. Nekako je taj pripremni period mnogo brzo prošao, ali sada igramo, tako da smatram da smo spremni da uđemo u sezonu sa dosta samopouzdanja i da imamo neki sistem koji smo uspeli da uvedemo u ekipu. Kako igramo za sada, mislim da su treneri zadovoljni i to se vidi na terenu, imamo određenu dozu uspeha, ali mislim da možemo još mnogo da napredujemo.

Balša ističe da se već navikao na nove saigrače i da će prednost Partizana ove godine biti dobra odbrana, što nije bio slučaj u nekim godinama koje su iza nas. To se generalno i moglo videti tokom priprema.

- Ekipa je odlično sklopljena, to su odlični momci prvenstveno, kao igrači. Mislim da smo dosta raznovrsna ekipa, da nam je jača strana odbrana ove godine, što prethodnih nije bila jača strana. Mislim da je jedna jako dobra sezona pred nama. Ima tu mnogo da se radi u nekim stvarima, pobedili smo neke utakmice sada, ali je ovo početak. To su dobri znaci, ali videćemo kada bude bilo uspona i padova tokom sezone, tada treba najviše da naučimo i da pokušamo da proguramo teške delove sezone.

Foto: Nikola Tomić

"Samo još pesme da nauče i biće super, još nisu krenuli" 

A i strani saigrači su već pokušavali da "propričaju" na srpskom jeziku...

- Ne, ne, naravno, stalno ih učimo. Samo još pesme malo da nauče i biće super. Igrači su stvarno šaljivi, otvoreni već sada. Dobro smo se zbližili u ovom kratkom periodu. Smatram da ćemo imati dobru sezonu, samo da ostanemo zajedno u dobrim i lošim momentima kroz sezonu i biće uspešno.

Partizanove pesme su već bile na repertoaru pred navijačima crno-belih, neki stranci su već pokušavali da ih pevaju, a Balša nam je otkrio kako je sve to izgledalo.

- Pa još nisu krenuli (smeh), ali kada krenemo sa navijačima posle utakmice, kada smo par puta pevali, oni samo otvaraju usta i gledaju. Kažem im da samo ponavljaju šta oni pričaju. Smatram da će već posle drugog, trećeg kola znati, naučićemo ih.

Biće to nova sezona u saradnji Željka Obradovića i talentovanog centra Partizana.

- Znam šta da očekujem i stručni štab zna šta da očekuje od mene. Tu nema nikakvih noviteta što se tiče toga. Moje je da radim svoj deo i da zaradim svaki minut na terenu.

Očekivanja su kao i obično visoka. Partizanu će cilj biti osvajanje titule u ABA ligi i plej-of Evrolige, prema rečima Koprivice.

- Pa polako, imamo uvek visoka očekivanja kao Partizan, mi smo klub koji je mnogo titula osvojio i očekivanja su visoka za ABA ligu, ali u Evroligi treba daleko da doguramo. Treba da ne gledamo toliko daleko, da idemo utakmicu po utakmicu, ali naravno da nam to bude glavni cilj - da osvojimo ABA ligu i da se u Evroligi borimo za plej-of i da vidimo koliko možemo da doguramo - izjavio je Balša za Telegraf Sport.

(Telegraf.rs)