"Pred derbi ne mogu da spavam, plakao sam non-stop, a onda prestao": Teodosić otkrio kako se "promenio"

S. G.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Marko Jovanović

Proslavljeni košarkaš Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Miloš Teodosić poznat je kao košarkaš kaoji retko daje intervjue, a kada pristane, otvoreno govori na svaku od predstavljenih tema,. Tako, dao je opširan intervju za podkast "X&Os chat" sa Edinom Avdićem.

Jedno od pitanje koje je Avdić postavio Teu odnosilo se i na prelazak u moskovski CSKA.

- Duda je bio tamo, pa su vlasnici odlazili i bilo je drame i nazvao sam ga pa mi je rekao da razmislim i rekao sam mu da bih voleo da ostanem... Duda mi je rekao da nije ni on siguran šta će se desiti, ali je rekao da je ponuda stvarna i da se to ne odbija i da ja treba da odem tamo i zahvalio sam mu se, pa sam i otišao - priseća se Miloš i dodaje:

- Generalno tamo sportovi nisu nešto popularni, osim hokeja... Mi imamo po 50 navijača i od toga su 45 porodice. Drugačiji sistem, navijači koji su oko kluba ga stvarno obožavaju i posvećeni su i prate i prijalo mi je to u CSKA jer me je taj pritisak opterećivao. Nije lako igrati u Zvezdi, derbiji, očekivanja i sve to je veliko i stvara strašan pritisak i tamo toga nije bilo. Imali smo drugi pritisak, jer ako se osvoji VTB liga i ne osvojiš Evroligu to je neuspešna sezona. Standardi su bili najviši mogući i to je ta vrsta pritiska. Velika je promena bila jer stvarno u Atini nisi mogao da sedneš negde, a da ti navijači objašnjavaju kako ko treba da igra i šta da radi. Kirilenko je jedini koga prepoznaju, mi dođemo tamo i na aerodromu nas niko ne zna. Vrlo malo ljudi van košarkaškog sveta nas zapravo i zna. CSKA Je bio najorganizovaniji klub. I sada imaju klubovi veliki budžet, a da imaš konstantno velike rezultate je jako teško. Oni su svake godine na Fajnal Foru, za 16 godina 15 F4 turnira i jedino onda kada je Dule bio mislim da nisu otišli. To sem njih niko nema. Svi ulažu, uticajni su, ali tamo je nešto drugačije. Imao sam sjajne saigrače, sve moguće uslove i sve što poželim i za mene je to bio prelep period. Zna da bude hladno, ali Moskva je prelepa - kaže Teodosić

Opisuje i derbi sa Panatinaikosom:

- Bilo je strašno zanimljivih derbija, počnu u 20:45 i završe se u tri... To je atmosfera vrlo slična Zvezdi i Partizanu, a Grci su... Više pričaju i deru se i generalno onako, ne samo na utakmici pa je atmosfera derbija veoma slična. Nema velike razlike, ali posle toga odem u Moskvu i tamo mi je čak prijalo da četiri godine nema pritiska da se pobedi Panatinaikos. Ja i sada imam to, da ne mogu da spavam pred derbi. Ima igrača koji mogu da spavaju normalno, ali izvrtiš utakmicu 6.000 puta u glavi. Koliko god ja neću da to neko vidi, ja sam takav i meni to pomaže da se skoncentrišem. Gubim fokus kada se ne ponašam tako, iako mi stvara pritisak ja se skoncentrišem"

Tako, govorio je i o ritualima pred meč.

- To su stvari koje meni drže fokus i pažnju da ne bih pola sata pričao o ne znam ni ja čemu i gubio fokus, pa imam te stvari koje radim da bih bio fokusiran za utakmicu. Ne bih sad detaljisao šta i kako... Kada sam bio mali, ja sam plakao non stop. Kada izgubim basket, ja plačem i kad god gubim sam se ponašao tako i odjednom sam prestao i odlučio da ne želim da pokazujem emocije jer to neko može da iskoristi. I rekao sam da više to neću da radim - ispričao je Teodosić.

(Telegraf.rs)