Luka Ašćerić najavio novu sezonu Vojvodine u ABA 2 ligi: "Timovi su se pojačali, sve će biti izazovnije"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaški Novi Sad čeka početak nove sezone. Vojvodina će i ovoga puta nastojati da se kroz ABA 2 ligu domogne najjačeg ranga regionalnog takmičenja, a i u Košarkaškoj ligi Srbije imaće želju da odbrane titulu osvojenu prethodne takmičarske godine. 

Novosađani će se u sredu u Maloj sali "Spensa" sastati sa Bosnom iz Sarajeva u prvom kolu ABA 2 lige, a prvotimac Vojvodine, Luka Ašćerić istakao je za portal Dnevnik da će samo takmičenje u drugom rangu regionalnog takmičenja ove godine biti daleko drugačije. Pored ova dva tima u grupi se nalaze još Rabotnički iz Skoplja i Sutjeska iz Nikšića, a dva tima idu dalje u narednu fazu.

- Ti­mo­vi u ABA 2 li­gi su se po­pri­lič­no po­ja­ča­li, pre sve­ga Bo­sna. Pro­šle go­di­ne na “ba­lo­ni­ma” ni­je bi­lo ka­ta­stro­fič­no ako bi se iz­gu­bi­la jed­na utak­mi­ca. Sa­da je­ste, s ob­zi­rom na to da imaš šest utak­mi­ca u gru­pi, a tre­ba vo­di­ti ra­ču­na i o me­đu­sob­nom sko­ru. Bi­će iza­zov­ni­je. Pred­nost do­ma­ćeg te­re­na će bi­ti još va­žni­ja ne­go ra­ni­je. Sa­da se eki­pa pri­pre­ma sa­mo za tu utak­mi­cu, u od­no­su na pro­šlu se­zo­nu, ka­da su se u “ba­lo­ni­ma” igra­le po tri utak­mi­ce u pet da­na. Vi­še će tak­ti­ka i pri­pre­ma do­la­zi­ti do iz­ra­ža­ja.

Prošao je Luka kroz nezogdan period krajem prošle sezone kada je doživeo pneumotoraks, ali je posle operacije uspeo da se vrati treninzima i spremno dočekuje nove izazove sa Lalama.

– Šte­ta što se to sve iz­de­ša­va­lo. Svi smo ušli u ri­tam, sklo­pi­le se koc­ki­ce, ka­da je i Ni­ko­lić do­šao po­čet­kom ja­nu­a­ra. Pr­vi put ka­da se de­si­lo, ide­ja je bi­la da se vra­tim za plej-of, ali se do­go­di­lo i dru­gi put. Gle­dao sam da iz­vu­čem ne­što po­zi­tiv­no iz to­ga. Ope­ri­sao sam se i imao sam le­to pred so­bom da se opo­ra­vim, ta­ko da ­je sa­da sve u re­du.

Vojvodina je promenila tim u odnosu na prethodnu sezonu. Između ostalih je otišao centar Zoran Nikolić, a kao najveće pojačanje figurira nekadašnji plej Mege i najbolji igrač na toj poziciji u Litvaniji u prošloj godini - Dajšon Skuči Smit. Ašćerić ističe da će biti potrebno vreme da se sve kockice sklope i da tim zaigra najbolje što može.

– De­lu­je mi da su pro­me­ne na­pra­vlje­ne u sme­ru da se za­dr­ži stil igre ko­ji smo ima­li. Bi­će po­tre­ban pe­ri­od da se sve slo­ži. I pro­šle se­zo­ne je bi­lo ta­ko, sa tim što smo kroz utak­mi­ce i tre­nin­ge svi ra­sli. Isto ta­ko će bi­ti i ovaj put. Ne mo­že od star­ta da se sve us­po­sta­vi, po­go­to­vo zbog to­ga što ima­mo no­ve igra­če na po­zi­ci­ja­ma ko­je su ba­za u ko­šar­ci – cen­tar i plej­mej­ker. Po­treb­no je još da se na­pra­vi od­nos, ka­ko bi­smo iz sve­ga to­ga ušli u ulo­ge iz ko­jih mo­že­mo naj­bo­lje da do­pri­ne­se­mo eki­pi - zaključio je on za Dnevnik

(Telegraf.rs / Dnevnik)