Arijan Lakić o Željku i Partizanu: "Gledate ga na TV-u i mislite da možete toliko toga da naučite, a uživo..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Košarkaši Partizana upalili su motore i u sredu od 19.00 časova ih u Beogradskoj areni očekuje prvi takmičarski meč ove sezone u ABA ligi protiv ekipe Borca iz Čačka. Dva dana pred meč, svi igrači imali su tradicionalno druženje sa medijima povodom starta i Evrolige, koja nam donosi uvodne mečeve naredne sedmice.

Za portal Telegraf Sport je razgovarao prvotimac Partizana, Arijan Lakić, koji je kao jedan domaćih igrača pojačao redove crno-belih. Prošlogodišnje iskustvo iz Zadra u ABA ligi svakako će mu značiti da se adaptira na izazove u regionalnom takmičenju.

Sam Lakić podvlači da se oporavio od manje povrede koju je doživeo tokom priprema i da je ekipa apsolutno spremna za sve što je očekuje u na svim frontovima.

- Ja se osećam spremno, imao sam tu neku blagu povredu, par dana sam pauzirao, ali sam se vratio, sada se osećam dobro i spremno. Tokom priprema smo radili, bilo nam je potrebno malo vremena da se uklopimo i kao ekipa i ja kao igrač. Za sada meni to izgleda okej, može to normalno bolje i biće sigurno ako budemo radili kako treba.

Biće to prva prilika da Lakić igra u crno-belom dresu pred navijačima Partizana, a imao je šansu da to uradi dok je nastupao za Zadrane. Ipak, ovoga puta će to biti drugačije...

- Normalno, u Evroligi šta rade navijači je neverovatno. Najbolja publika u Evroligi sigurno, mogu da kažem da jedva čekam. I u ABA ligi je takođe neverovatno, kada dođete ovde i kada nije toliko puna dvorana, opet je tako. Mogu da kažem da jedva čekam da ih vidim uživo.

Foto: Nikola Tomić

Ambicije Partizana i ove sezone su izuzetno visoke, ali Lakić spušta loptu i ističe da ipak treba ići postepeno i tako doći do krajnjeg cilja.

- Nama je cilj da idemo od utakmice do utakmice i da se borimo kako treba. Kakav je rezultat? Želimo da budemo najbolji kao i uvek, ali to je dan po dan, da radimo i doći će sve kako treba.

Atmosfera u svlačionici je izvrsna, a strani igrači već su uspeli da "pokupe" i poneku reč na srpskom jeziku.

- One najlakše (smeh). Odlična je atmosfera, za ovih mesec dana, nije da se puno znamo, ali već vidite kakvi su saigrači, ljudi zapravo. Svi su stvarno super, dobri su momci, puni energije i pozitive i to je važno za ekipu da na kraju uspeju.

Za kraj, Arijan nam je opisao i kako to izgleda raditi sa Željkom Obradovićem i da nije ni nalik onome što se može videti na televiziji.

-  Stvarno je super. Koliko sam stvari naučio od Željka za ovih mesec dana je stvarno neverovatno. Ne možete da verujete dok ne dođete tu. Gledate na TV-u i mislite da možete nešto da naučite, a uživo tek vidite koliko je to zapravo. Za ovih mesec dana sam toliko toga naučio, a tek kada krene sezona će se gledati dalji detalji - zaključio je Lakić u razgovoru za Telegraf Sport.

(Telegraf.rs)