Real opravdao ulogu kralja, Kampaco pokazao klasu: Bleda partija Pantera u tesnom porazu Barselone

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Javier Borrego/AFP7 / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Real Madrida odigrali su meč ACB Superkupa protiv ekipe Barselone, te su uspeli da ostvare pobedu u polufinalu rezultatom 89:83 i tako se plasiraju u veliko finale.

Barselona je krenula nešto bolje ovaj meč, međutim krajem prve četvrtine Real je uspeo da preokrene u svoju korist i da tu prednost drži do kraja poluvremena.

Na kraju prvog poluvremena usledio je blagi pad, ali odmah su popravili utisak startom drugog i do kraja meča nisu ispuštali prednost.

Na kraju je Kampaco uz Tavaresa preuzeo odgovornost i poveo ekipu ka prvo pobedi na zvaničnoj utakmici ove sezone, izbacivši tako najvećeg rivala već u prvoj rundi takmičenja.

Najbolji pojedinac bio je Fakundo Kampaco sa 18 poena i šest asistencija, a dvocifreni su bili i Hezonja sa 12, Musa i Tavares sa po 11 i Abalde sa 10 poena.

Na drugoj strani Parker je ubacio 17 poena i pet skokova, a Brizuela je bio jedini dvocifreni sa 14 poena. Kevin Panter se zaustvaio na samo devet poena iz sedam šuteva, a imao je i po dva skoka i asistencije.

U narednoj fazi takmičenja, finalu Superkupa, Real će se susresti sa boljim iz meča Mursija - Unikaha, koji je na programu danas od 21:30 časova.

(Telegraf.rs)