"Moj otac ima više slika sa Željkom nego sa mnom": Velike reči Janakopulosa o Obradoviću

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printskrin / X / BasketNews_com

Košarkaši Partizana porazom  su otvorili dvodnevni košarkaški program u Atini, pošto je u jako neizvesnoj završnici Anadolu Efes slavio sa 81:80. Crno-beli su imali i šut za pobedu, ali Tajrik Džons nije pogodio.

Bio je to prvi neuspeh Partizana na pripremama, ali i dobra provera za tim koji nije bio u punom sastavu i bez petorice igrača koji su ostali u Beogradu.

Željko Obradović je pre susreta učestvovao na konferenciji za medije zajedno sa Dimitrisom Janakopulosom, Kostasom Slukasom i Erginom Atamanom, a predsednik Panatinaikosa ga je srdačno dočekao, kao  istinsku legendu kluba.

Na konferenciji za medije je pomenbuo Ergina Atamana, a zatim ispričao anegdotu o svom ocu i Željku Obradoviću.

- Osećam se kao među prijateljima. Sa Makabijem se dugo borimo za iste ciljeve, za dobrobit košarke. Efes je mnogo puta prihvatio da dođe. Sećam se da sam gledao Atamana u plavom i rekao sam da želim da ga vidim u zelenom. To se dogodilo i uspešno se razvilo.

Čuvam Partizan i mog velikog brata Željka, koji uvek, gde god da je, odgovori na poziv.

Da vam kažem jednu priču: Moj otac ima kancelariju u kući koju sam ostavio onakvu kakva je bila. Ako uđem unutra, moguće je da je imao više fotografija sa Željkom nego sa mnom. Zato sa radošću i čašću kažem da je on moj stariji brat - rekao je Dimitris Janakopulos.

Partizan i Panatinaikos u subotu od 21 čas igraju meč na stadionu "Panatinaiko" i očekuje se pravi spektakl. Atinski velikan je aktuelni šampion Evrolige.

(Telegraf.rs)