Partizan promašio šut za pobedu i u neizvesnoj završnici izgubio od Efesa: Jedan igrač se posebno istakao

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Prvi od dva meča Partizana na tlu Atine pred sam početak sezone doneo je izuzetnu borbu do poslednjeg momenta i na kraju poraz srpskog kluba od Anadolu Efesa rezultatom 81:80. Crno-beli nisu uspeli da dođu do potpunog preokreta u Grčkoj.

U dvorani "Gilfada" tim Željka Obradovića je uglavnom jurio minus, koji je na kraju trećeg kvartala iznosio osam poena. Zalaganjem u samom finišu Partizan je maltene došao do preokreta.

Na kraju je šut za pobedu promašio Tajrik Džons posle dodavanja Sterlinga Brauna i turski tim je slavio, pred dvoboj crno-belih i Panatinaikosa na stadionu "Panatinaiko" u subotu uveče.

Najefikasniji igrač u poraženom timu bio je Tajrik Džons sa 24 poena, Brendon Dejvis je dodao 18 poena, 13 je imao Karlik Džons, dok je 10 ubacio Isak Bonga.

Duan Vašington je upisao devet poena, po dva su imali Balša Koprivica, Mario Nakić i Sterling Braun. Na meču su igrali i Ife Liundberg, Aleksej Pokuševski i Frenk Nilikina. U ekipi Efesa su se istakli Džordan Nvora sa 15 i Elajdža Brajant sa istim brojem poena.

Crno-beli su do sada upisali sve pobede na priprema, najpre na turniru u Italiji, zatim i na Sajmu protiv AEK-a i Pariza. Nakon duela sa Panatinaikosom, Partizan će u sredu 25. septembra u Beogradskoj areni ugostiti Borac iz Čačka u prvom kolu ABA lige.

(Telegraf.rs)