Miško Ražnatović odgovorio Čoviću: "Zvezda menadžeru nije dala ništa za Topića"

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Instagram / Printscreen / Miško Ražnatović

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović održao je konferenciju za medije povodom početka sezone, nekoliko dana pred gostovanje kluba u Dubaiju. Dotakao se tema kao što su budžet kluba, pojačanja, takmičarski ciljevi, a u jednom momentu je govorio i o odlasku Nikole Topića u NBA ligu.

Dobio je pitanje u vezi sa time što koledži mogu da daju novac za mlade igrače, a onda je pomenuo plejmejkera i istakao da je njegov menadžer dobio 200.000 dolara od čitavog posla.

Menadžer igrača Miško Ražnatović se javio i istakao da je u pitanju netačna informacija i da on nije dobio nikakav novac.

- "Topić je otišao u NBA, Zvezda je dobila dva miliona dolara. Od čega je 200.000 dato menadžeru."

Ova izjava je potpuno netacna! Zvezda menadžeru nije dala nista, a isplatila je 7,5 % Megi, klubu u čijem dresu je Topic odigrao 72,2% meceva proslogodisnje sezone!

7,5%x2mil = 150.000 - napisao je Ražnatović.

Čović je na konferenciji istakao da se Savez i FIBA moraju više zauzeti za naše igrače, uz navedene podatke o kojima je govorio Miško Ražnatović.

- Topić je otišao u NBA, Zvezda je dobila dva miliona dolara, od čega je 200.000 dato menadžeru. Što se tiče mladih igrača, Zvezda sa tim ne može sama da se bori. Nepohodno je da naš Savez i FIBA zauzmu stavove. Ovim je ugrožena kompletna evropska košarka. Mladi igrač sa 18 godina odmah dobija 200.000, smeštaj, hranu i fakultet. To niko ovde ne može da mu da, čak i u Evropi. Neki igrači iz Crne Gore su išli i na 700-8000 hiljada dolara. Moramo da dođemo do zaštite kako bi zaštitili kvalitet igrača. To jeste veliki odliv mladih igrača, mada naši idu u Italiju, Španiju i Tursku.

Kad igrate Evroligu jako teško razigravate mlade igrače. Zato je potrebna reorganizacija i kad su lige u pitanju. I preispitivanje ABA lige. Ako ne vodi u Evropu, onda nema smisla. Onda naša liga mora da vodi, a mi nismo ni to postigli. Moramo zajednički da se izborimo za pozicije - rekao je Čović.

(Telegraf.rs)