Bivši igrač Partizana vodio Benfiku do pobede u Ligi šampiona

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Košarkaši subotičkog Spartaka u sredu su okončali učešće u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, a kako se početak košarkaške sezone približio i ostali timovi su uveliko u procesu "traženja" svog mesta u grupnoj fazi ovog takmičenja. Tako je u polufinalu kvalifikacionog turnira u Antaliji Benfika porazila Rilski Sportist iz Bugarske sa 89:88.

Vest dolazi u istom danu kada fudbalska sekcija ovog kluba u Ligi šampiona igra protiv Crvene zvezde u Beogradu, a ono što je posebno interesantno je činjenica da je bivši košarkaš Partizana Orlove pogurao u Turskoj.

U pitanju je Amerikanac Trej Dreksel, koji je crno-belu opremu nosio od 2020. do 2022, a pre i tokom boravka u Humskoj nosio i dres Mladosti iz Zemuna.

Momak koji poseduje i srpski pasoš je u završnici nekako uspeo da povuče Benfiku ka pobedi, iako se činilo da je duel ranije okončan, pošto je portugalski tim vodio sa 87:77.

Dreksel je meč završio sa 17 poena, 10 skokova i 5 asistencija i zbog njega će se Benfika u velikom u finalu za ulazak u grupnu fazu boriti sa boljim iz meča švajcarskog Friburga i švedskog Norćepinga.

(Telegraf.rs)