Kampaco ne može da preboli jednu stvar: "Tu prazninu ćemo teško popuniti, nadam se..."

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Nova sezona, slični favoriti kada je u pitanju Evroliga. U red prvih imena u borbi za naslov opet je ušao najtrofejniji klub madridski Real, koji je faktički u odnosu na narednu sezonu ostao bez samo jednog imena. Jednog, ali vrednog.

Geršon Jabusele napustio je klub i otišao u Filadelfiju Seventisikserse, a Fakundo Kampaco je u razgovoru za "As" govorio koliki je to minus za klub.

- Biće jako teško zameniti Geršona, ali sada je na svima nama da umanjimo prazninu zbog njegovog odlaska. Nadam se da će imati mnogo uspeha u NBA.

Osvrnuo se i na staru gardu, koja se takođe povukla, odnosno napustila klub. Naravno, u pitanju su Rudi Fernandez, Serhio Rodrigez i Fabijan Kozer.

- Toliko dugo su bili ovde, znali su tačno šta ovaj klub predstavlja u evropskim i svetskim okvirima. Sada je na nama da sačuvamo njihovu zaostavštinu, da ostanemo zajedno kao tim i radimo jako.

Argentinac smatra i da su klupska pojačanja ozbiljno kvalitetna i dostojna kao zamene za igrače koji više nisu u Realu.

- Donose nam ozbiljan kvalitet. Već su se lepo privikli na dinamiku i mentalitet ovog kluba. Jasno je da će biti nekih grešaka na početku, ali cilj svih nas je da napredujemo kao tim i pojedinci. Ksevijer je sjajan igrač, ozbiljan strelac i dodavač, a pritom i dobar defanzivac. Feliz je jako kompetitivan, pobednik koji stavlja tim iznad svega, što je Realu potrebno. Serž je pravi profesionalac, uvek radi na sebi i pomaže mlađim igračima. Zna šta znači igrati za Real - zaključio je Kampaco u razgovoru za "As".

(Telegraf.rs)