Željko Obradović o novim igračima: "Promenio sam ceo tim i kad sam bio prvak Evrope... Tako se zadesilo"

S. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su odigrali i treću pripremnu utakmicu ovog leta, prvu pred navijačima i otvorenim vratima i tako je slavio protiv Tortone nakon produžetka sa 96:94. Njih već očekuje i novi duel u Italiji, gde će u finalu turnira na Siciliji igrati protiv Trapani Šarka.

Nakon ovog meča, izjavu za SportKlub je davao i Željko Obradović, koji je donekle bio zadovoljan.

Istakao je iskusni stručnjak crno-belih da je video i dobre, ali i loše stvari na ovom meču.

- Prva prijateljska utakmica sa publikom, normalna. Protiv dobrog tima, agresivnog, imali smo dobre momente ali i loše. Sve je logično za ovaj period s obzirom na to da smo u periodu kad smo imali 10-ak treninga zajedno. Dobro nam je došla utakmica protiv ovakvog protivnika i baš taj produžetak je važan da se ekipa prilagodi na to. Da se polako kreće na ono što je važno, ono što nas čeka kad dođe sezona, kako da reagujemo i to. Ono čime sam prezadovoljan je odnos igrača, mislim da su svi bili maksimalno agresivni i željni i želeli su da se pobedi utakmica što je pozitivno.

Pričao je upravo i o tim lošim i dobrim momentima.

- Treba nam vremena, analiziraćemo. Uvek je u pitanju koncentracija u odbrani, kad se zna šta igra, a u napadu kad se donose odluke, tu ćemo reagovati i pričati. To je sve logično za ovaj period.

Foto: X / PartizanBC

Upitan je o Karliku Džonsu, ali nije hteo Obradović nikoga da izdvaja.

- Ne bih da pričam o bilo kome posebno, mi smo 35 minuta vodili, imali smo šansu da je završimo u regularnom delu i ispalo je tako kako je ispalo, što je dobro. Svi su bitni, svi će biti bitni.

Na meču nije bilo Vašingtona, Bošnjakovića, Majka, a ni Dimitrijevića.

- On (Majk) se povredio, radićemo neke stvari. Vašington je dobio sina dan pred put, logično je bilo da ostane sa ženom i detetom. Mitar i Aleksa su ostali sa juniorskim timom, imali su važne utakmice u njihovom uzrastu. Lepo je da sam dobio na njihov račun pohvale da su igrali izuzetno ozbiljno, a nema sumnje da će biti s nama i da će dobiti priliku.

I na kraju, Obradović je upitan o tome što je promenio ceo tim.

- Bilo je, takav je splet okolnosti bio. Ja sam bio '95 sa Realom bio prvak Evrope, otišao je Sabonis u Ameriku, izmenili smo osam ili devet igrača. Jedne godine u Fenerbahčeu, ne toliki broj, ali desilo se. Kad se desi, to je tako kako je. Mnogo puta sam isticao i zahvalio se svima koji su bili prošle godine, novi tim je napravljen, treba podržati momke. Vidim da je večeras bilo navijača, gde god da odemo, uvek imamo veliku podršku.

(Telegraf.rs)