Rakočević prokomentarisao odnos stranaca u Zvezdi i Partizanu: "Verovatno bi bili još dominantniji..."

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Marko Jovanović

Košarkaška sezona počinje za manje od mesec dana, dok ćemo Evroligu gledati od prve nedelje oktobra. Kako se bliži start takmičenja, tako raste interesovanje navijača koji sa posebnom pažnjom prate formiranje timova.

Večiti rivali Zvezda i Partizan su bili prilično aktivni na tržištu, a doveli su veliki broj kvalitetnih igrača.

Podsećanja radi, Partizan je prošlu sezonu završio na 11. mestu u Evroligi, dok je Zvezda bila 16. Crno-beli su doveli čak 14 novih igrača, i to uglavnom stranih, dok su se crveno-beli okrenuli domaćim igračima kao što su Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić.

Nakon toga pojavio se podatak da je Zvezda trenutno na prvom mestu kada je u pitanju procenat domaćih igrača, dok je Partizan trenutno na samom dnu liste, uz Pariz i obe ekipe imaju 33 odsto domaćih igrača.

Ovu situaciju prokomentarisao je i nekadašnji plejmejker Crvene zvezde, Igor Rakočević.

- Ako gledamo ovaj parametar, broj domaćih igrača u ekipi nije toliko merodavan koliko ukupan broj minuta koji isti provedu na terenu na utakmicama Evrolige. U tome bi KK Crvena zvezda verovatno bila još dominantnija na prvom mestu. Ne garantuje rezultat, čak je i mnogo teže doći do rezultata bez puno dobrih stranaca, ali svakako je za pohvalu i meni se sviđa. Uz još 1 dobro pojačanje na poziciji visokog igrača, sastav tima može biti izuzetno dobar za ovu sezonu - napisao je Rakočević na svom zvaničnom "X" nalogu.

(Telegraf.rs)