Čović otkrio ko je bio velika želja Zvezde za narednu sezonu: "Hteli smo ga, ali nikada nismo otimali igrače"

E. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Marko Jovanović

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović nadovezao se na svoju priču o predstojećoj sezoni i nastavio je da govori o nastupima u Evroligi, ali i potencijalnim pojačanjima koja bi crveno-beli mogli da dovedu u narednom periodu.

U podkastu "Miljanov korner", on je istakao da je Zvezda prodala veliki broj sezonskih karata i da se nada da će uskoro dobiti licencu za Evroligu. Pritom se dotakao i budućnosti srpskih klubova u ABA ligi.

- Do danas je prodato oko 8.000 sezonskih karata. Odlično sve napreduje. Neće biti lako, sezona neće biti laka, mislim da su i drugi timovi jaki. Zvezda i Partizan su lokomotive regionalne lige, bez Zvezde i Partizana nema regionalne lige. Nas sada čeka period preispitivanja. KSS je krovna organizacija, gde vode naše lige? Ja pričam o profesionalnoj KLS već pet godina. Mi moramo da se izborimo da ona vodi u Evropu. Neki naši klubovi su otišli u Evropu - FMP u FIBA LŠ, a Spartak je u kvalifikacijama. A gde sad vodi ABA liga? U milion evra. Juče smo izmirili razliku od 250.000 evra i 750.000 evra prethodno u junu. Taj projekat postaje besmislen, ako mi samo treba da dajemo pare. Mi smo u poslednjih 10 godina ispunili sve uslove ako ne za "A" licencu, nego "B" licencu.

Podvukao je da je Evroliga jednostavno glavni cilj.

- Nama je to cilj. Sve to zavisi od nas, vodimo računa da nema bočnih udara i udara ispod struka. Povremeno se to pojavi od čudnih likova, kao to što se pojavilo sa Kampacom, ali da se ne vraćam na to. Objasnio sam kako se to uradilo. Moramo da eliminišemo taj odnos mržnje. Treba da se šalimo, zabavljamo. Kao mnoge druge stvari i to se izgubilo. To je donela tranzicija, društvene mreže, sad možete da zamislite kada odemo u veštačku inteligenciju.

Otkrio je i kojeg je to jednog igrača Zvezda jedino htela, a nije uspela da ga dovede.

- Petruševa smo hteli. Sve ovo drugo što smo rekli je to to. Znali smo da je Petrušev igrač Olimpijakosa. Ja nisam neko ko to ne razume, tu sam 50 godina. Naše je da probamo. Nismo nikome otimali igrače nikada, za razliku od nekih drugih. Po medijima, mi bismo imali 150 igrača. Nema ništa više, to je to, 16 igrača. Imate koncepcije 4x4 i 3x5, mi smo se opredelili za 4x4.

Od Plavšića očekuje mnogo...

- Ja očekujem puno od Plavšića, ali ne govorim to da ga opteretim. On radi, motivisan, pun volje, napreduje. Zavisi od njega, a i od Janisa. Imao je veliko iskustvo sa Milutinovim, Jokićem, kako da ne. I to je super što je svestan toga. Važno je da ga to što je prošao za kratko vreme ne izbaci iz ose. Ali mislim da je on vrlo stabilan u svakom pogledu - rekao je on za "Miljanov korner".

(Telegraf.rs)