KK Real Madrid je pravi "kralj" poslovanja: Evo kako su Španci zaradili 20 miliona od igrača za 10 godina!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno...

Foto: Javier Borrego / Zuma Press / Profimedia

Košarka nije baš isplativ sport u Evropi, jer skoro svi klubovi završavaju u velikim minusima na kraju sezone. Izuzetno su retki oni koji se mogu pohvaliti velikim prihodima, a Real Madrid je jedan od njih. Naravno, čak i oni imaju ogromne prateće rashode, ali, jedan podatak o "prodaji" igrača je za ponos.

Real Madrid će i ovog leta poslati jednog igrača u NBA ligi, jer kako navode brojni mediji Geršon Jabusele se nalazi na korak od odlaska iz Španije u Filadelfija Seventisikerse, koji će platiti i obeštećenje za Francuza.

Tačnije, Real Madrid će dobiti 2.5 miliona evra kao obeštećenje, od čega deo plaća ekipa iz NBA lige, dok deo plaća sam igrač.

Ovim prelaskom, Jabusele će postati sedmi igrač Real Madrida u poslednjih 10 godina koji je otišao put NBA lige, a zanimljivo je to da je Real od svih igrača zaradio 20.3 miliona evra, što znači da je dobijao dva miliona godišnje samo od transfera.

Na toj listi je najveći transfer Fakunda Kampaca 2020. godine, za koga su dobili 6.000.000 evra. Tu je i Usman Garuba (3.000.000 evra), dok je za istu cifru i Ćaćo Rodrigez otišao. Za Nikolu Mirotića i Geršona Jabuselea su dobili po 2.500.000 evra, Luka Dončić je "plaćen" 2.000.000 evra, a Gabrijel Dek 1.3 miliona pre tri godine.

(Telegraf.rs)