Lundberg jedva čeka da zaigra za Partizan: "Došao sam zbog Željka Obradovića, navijao sam za Dobrića na OI"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli će sa pripremama krenuti tokom naredne sedmice

Foto: Michele Nucci/IPA Sport / ipa-ag / PA Images / Profimedia

Partizan će sutra na posebnoj svečanosti prikazati sve košarkaše koji će krenuti u borbu za trofeje u ABA ligi i Evroligi. Već je dobro poznato da je među njima i prošlosezonski igrač Virtusa iz Bolonje, Ife Lundberg, koji bi mogao da bude veliko pojačanje na bekovskim pozicijama za crno-bele iz Beograda.

Danski košarkaš jedva čeka da zaigra za Partizan, a o tome svedoče i njegove reči u intervjuu za portal Basketball Sphere. Pre svega je uporedio beogradske crno-bele i moskovski CSKA za koji je nastupao u karijeri, gde je bio vođen od strane čuvenog Dimitrisa Itudisa. Nije znao da su ova dva tima snažno povezana.

- Nisam znao za te odnose između Partizana i CSKA. Zaista, nisam imao pojma, ali mislim da je to sjajno. Znam kakav odnos imaju Rusija i Srbija, pa to nekako ima smisla. Osećam se odlično, naravno. Pošto još uvek nisam zaigrao za Partizan, ne mogu da govorim o tome, ali mogu da kažem kako je bilo igrati za CSKA dve sezone i to je bilo neverovatno iskustvo.

A dobro je poznata i veza između Itudisa i Željka Obradovića...

- Zamišljam da će odlazak u Srbiju i igranje za Partizan, gde ću igrati za mentora mog bivšeg trenera, Željka Obradovića, biti sjajna prilika za mene i sjajno iskustvo, baš kao što je bilo i u CSKA.

Posebno ga raduje što će sarađivati sa Obradovićem. Nije krio oduševljenje.

- Veoma sam uzbuđen što ću igrati za Željka Obradovića. On je razlog zašto sam odlučio da dođem u Partizan. Imati priliku da igrate za trenera koji se smatra najvećim svih vremena u Evropi je nešto zaista posebno. Siguran sam da može da mi pomogne da rastem i razvijam svoju igru, te da je podignem na viši nivo.

Foto: MN Press / Marko Metlaš

Samo kratko je razgovarao sa Nikolom Milutinovim, ali mu on sem same atmosfere nije mnogo otkrio o nastupima u Beogradu.

- Samo je rekao da igranje u Srbiji nije isto kao igranje po drugim mestima u Evropi, i da ću, ako ikada budem imao priliku da odem tamo, razumeti šta je mislio u smislu te kulture. Dakle, pretpostavljam da ćemo uskoro saznati.

Dosta više mu je otkrio Ognjen Dobrić. Prošle sezone nastupali su zajedno u Virtusu, a Lundberg kaže da je navijao za njega tokom Olimpijskim igrara u Parizu.

- Razgovarao sam sa Dobrićem. Naravno, navijao sam za njega tokom Olimpijskih igara jer mi je bio saigrač u Virtusu. Mnogo mi se dopao kao osoba i kao igrač. Mislim da je sjajan. Imali smo odličnu hemiju i dobar odnos tokom našeg zajedničkog vremena u Virtusu. Navijao sam za njega. Malo smo pričali o tome kako će biti zabavno igrati jedan protiv drugog sledeće sezone - zaključio je Lundberg za Basketball Sphere.

(Telegraf.rs / Basketball Sphere)