Partizanovo NBA pojačanje 1. put o novom timu: "Tata mi je pričao o Željku Obradoviću, rekao je da je lud..."

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

On bi trebalo da bude veliko pojačanje

Foto: Profimedia

Košarkaški klub Partizan je ovog leta promenio čitav tim, dovedeno je mnogo novih igrača, dok je iz stare ekipe ostao samo Balša Koprivica. Jedna od pridošlica je i Dvejn Vašington koji je pristigao iz NBA lige.

Vašington je prethodnu sezonu proveo u Njujork Niksima i Vestčester Niksima, a Partizan će mu biti prvo evropsko iskustvo.

On je dao i svoj prvi intervju kao košarkaš Partizana, a govorio je za Telesport.

Otkrio je Vašington da mu je otac pričao o Željku Obradoviću.

- Prva stvar koju mi je tata rekao jeste da je igrao protiv Željka, bio sam u šoku. Imali su svoje bitke kada je on vodio Real, a moj tata igrao za Mursiju. Govorio mi je koliko je Obradović posvećen i pozitivno “lud”, što ljudi govore i za mene. Opet kažem, spreman sam da učim i da upijam njegovo znanje, koje je ogromno, da budem sunđer.

Dvejn ističe i to da se pripremao na utakmice Partizana, ali i njihovih navijača.

- Neverovatni su, osećam njihovu energiju od prvog dana i ne mogu dočekati da pogodim prvi šut i podelim prvu asistenciju. Košarka u Srbiji je nešto neverovatno. Naravno, svi znaju za onaj video sa bakljama na otvorenom terenu. Od kada sam potpisao gledao sam veliki broj videa na jutjub kanalu Partizana, a posebno se sećam onog na aerodromu posle pete utakmice protiv Real Madrida. Tražio sam snimke terena, svlačionica, gledao udaljenosti letova, sve kako bih što spremniji dočekao ovaj izazov. Još uvek se navikavam na kulturu i sve lepote koje donosi Beograd i Srbija, ali navijači su nešto neverovatno. Verujem da će prepoznati kod mene koliko sam posvećen i koliko želim da pobedim, te da će uživati u tome. Već ih volim i jedva čekam da ih predstavljam i shvatam to veoma ozbiljno.

(Telegraf.rs)