Filip Petrušev bi trebalo da igra u NBA ligi: Osim njega tu su i dva igrača Partizana!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tako bar tvrdi ESPN

Foto: Marko Jovanović

Nedavno su završene Olimpijske igre u Parizu, gde je košarkaški turnir priredio neverovatno takmičenje u kom su Amerikanci uzeli zlato, Francuzi srebro, a Srbija bronzanu medalju, dok je sam turnir pokazao i da ima i te kako zanimljivih igrača koji ne igraju u NBA ligi, a trebalo bi.

Samim tim, prestižni ESPN je napravio kratku listu od sedam košarkaša koje su istakli kao one koji bi trebalo da dobiju još jednu šansu u NBA ligi, nakon što su na Olimpijskim igrama dominirali sa svojim zemljama.

Na ovoj listi se nalazi i jedan predstavnik Srbije, a to je Filip Petrušev koji je tokom sezone stigao u Olimpijakos, dok se sada sve više priča o eventualnom dolasku u Crvenu zvezdu, iako posao nije blizu realizacije.

ESPN tvrdi da bi Petrušev trebalo da dobije šansu u NBA ligi, pre svega jer ima tek 24 godine, a imao je odličan prosek od skoro 10 poena na Olimpijskim igrama. Samim tim, oni smatraju da je zaslužio novu šansu u najjačoj ligi sveta.

Osim Petruševa, na listi su još i Matijas Lesor, te Vili Ernangomez iz Španije. Između ostalih, oni su pomenuli i Džoša Hokinsona iz Japana.

Takođe, na listi se nalaze i dva košarkaša Partizana, a to su Karlik Džons i Bruno Kaboklo, koji bi takođe trebalo da dobiju nove šanse u najjačoj ligi na svetu.

Na kraju, Geršon Jabusele je još jedan igrač koji je našao mesto na ovoj listi.

(Telegraf.rs)