Avramović dočekan u Čačku kao heroj, on poručio: "Imao sam cilj da Srbiji donesem bar jedan lep trenutak"

S. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Divne reči Alekse

Foto: Rina

Košarkaška reprezentacija Srbije je napravila ogroman uspeh tako što su osvojili bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a jedan od heroja je i Aleksa Avramović koji je spektakularno dočekan u svom Čačku.

Ogroman broj ljudi je došao kako bi sačekao svog sugrađanina i čoveka koji je sa reprezentacijom Srbije došao do bronzane medalje, a i on im se obratio.

Jednostavno, Avramović je bio previše srećan,

- Hvala vam grade moj za sve ovo što nam pružate, nadam se da i Marko i ja u pravom svetlu i na pravi način opravdavamo ono što vi dajete nama, to je velika ljubav, veliko poverenje i samopouzdanje koje imate u nas. Hvala od srca i trudimo se da na vas decu i omladinu ostavimo posebnu pažnju, da vam damo i damo vetar u leđa, jer za ovo vredi živeti. Kad sam bio mali, imao sam ovaj cilj, da svojoj zemlji i svom narodu na barem jedan trenutak svih ovih teških vremena donesem trenutak radosti.

On je potom i nastavio.

- Ne samo ja, već svi momci, kao i Marko kog bi posebno pomenuo jer u nekim teškim trenucima njegovog života bio je sa nama. Došao je u Lil i bio je na raspolaganju 24 sata, on je moj brat do kraja života. Hvala što ste došli u velikom broju, prelepom broju. Nadam se da ovo nije drugi i poslednji put, već da ćemo još mnogo puta imati priliku da se družimo i da ovakvu ljubav pružamo. Zahvalio bi se mojoj porodici koji su tu od mog broja jedan i prvog dana košarke. Hvala vam svima. Hvala svima koji su bili uz mene i koji su verovali u mene. Puno mi je srce i jedva čekam opet da se družimo i da ću sa svima stići da se slikam, daću svoj maksimum.

Govorio je i dodeli medalja na Olimpijskim igrama.

- Mislim da je to najsrećnija dodela medalja bronzanoj odličja u istoriji OI. Generalno, retko se viđa da jedan sportista iz Čačka ima priliku da igra na OI, kamoli osvoji medalju. To se dešava jednom u mnogo, mnogo godina i počastvovan sam. Dodela medalja je ponos koji sam osetio i veliku ljbuav, sreću u srcu.

(Telegraf.rs)