Poznato koliko će Nikola Đurišić pauzirati posle operacije stopala

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Operaciju je izveo dr. Robert Anderson u Šarlotu, Severna Karolina

Foto: Candice Ward / Getty images / Profimedia

Mladi igrač Atlanta Hoksa, i srpski košarkaš Nikola Đurišić moraće da pauzira do novembra zbog operacije levog stopala, javlja "ESPN".

Đurišić, koji igra na poziciji beka/krila, povredio je stopalo tokom utakmice letnje lige 14. jula. Nakon toga je podvrgnut hirurškom zahvatu na petoj metatarzalnoj kosti levog stopala.

Operaciju je izveo dr. Robert Anderson u Šarlotu, Severna Karolina. Vest o operaciji je objavljena u sredu, a iz kluba je saopšteno da će se zdravstveno stanje Nikole Đurišića ponovo procenjivati u novembru.

Hoksi su dobili prava na Đurišića trejdujući Ej Džej Griffina u Hjuston, nakon što su ga izabrali u drugoj rundi drafta. Osim toga, Atlanta Hoks je izabrala francuskog tinejdžera, Zakaria Risašea, kao prvi izbor na draftu. Risaše, krilni igrač visine 206 cm, ulazi u tim sa velikim očekivanjima.

Tim iz Atlante je takođe napravio značajan potez trejdujući visokog strelca Dežonte Mareja u Nju Orleans, u zamenu za dva izbora u prvoj rundi drafta i tri iskusna igrača. Očekuje se da će Hoksi nastaviti sa promenama tokom leta.

(Telegraf.rs)