U Crnoj Gori smo videli miljenika Grobara u dresu Jabuselea: Kako li će navijači Partizana reagovati na ovo?

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživa nakon sezone provedene u evroligaškom timu

Foto: Jovica Vučković

Polako iščekujemo početak nove košarkaške sezone, pratimo dešavanja na reprezentativnom nivou i način na koji se klubovi pojačavaju pred izazove u narednoj kampanji. Srbija utakmicom protiv Grčke završava pripreme za Olimpijske igre baš kao i druge selekcije, ali se većina igrača nalazi na odmoru i puni baterije za početak priprema.

Reporter Telegrafa je tako u Crnoj Gori sreo vrlo zanimljivo lice i tom prilikom "uhvatio" interesantan prizor na motornom čamcu u Jadranskom moru.

Bivši košarkaš Partizana Boris Dalo sedeo je na obodu u dresu jednog od najomraženijih igrača za Grobare. U pitanju je Geršon Jabusele, kog crno-beli pamte po incidentu koji se dogodio u drugom meču četvrtfinala Evrolige u sezoni 2022/23 između srpskog predstavnika i madridskog Reala.

Krilni košarkaš je tada oborio Dantea Eksuma nakon verbalnog sukoba Kevina Pantera i Serhija Ljulja i tom prilikom je Australijanac doživeo povredu, koja na kraju ipak nije bila ozbiljnije prirode.

Dalo je naravno njegov zemljak i prethodne sezone nastupao je za Asvel, ali se nije naročito naigrao. Za Partizan je igrao od 2013. do 2015. i tada prirastao srcu svim navijačima zbog svog stava i zalaganja, iako nije bio najbitniji igrač u timu.

Nakon perioda u Srbiji igrao je i za Antib, Long Ajlend Netse, Panionios, Aris, Strazbur, Le Portel i Šole.

(Telegraf.rs)