Luka Ašćerić produžio ugovor sa Vojvodinom: Novosađani zadržali važan šraf u borbi za plasman u ABA ligu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Klub je ozvaničio produžetak saradnje sa nekadašnjim košarkašem Mege

Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Došao je Luka Ašćerić u januaru u Novi Sad u redove Vojvodine i tu će se zadržati barem još godinu dana. Novosadski klub bio je i više nego zadovoljan izdanjima talentovanog košarkaša i nekadašnjeg člana ekipe Mege, pa je danas potpisan novi ugovor.

Prošlu sezonu Luka je započeo u ekipi FMP-a iz Železnika da bi nakon vremena došlo do sporazumnog raskida saradnje. On je zatim pronašao angažman u Vojvodini sa kojom je osvojio titulu šampiona Košarkaške lige Srbije i došao do finala ABA 2 lige.

U samoj završnici sezone, Ašćerić je dva puta imao problema sa povredom plućne maramice, ali se od nje uspešno oporavio i sa velikom motivacijom i željom čeka početak nove takmičarske godine sa Vojvodinom, koja ponovo ima ambiciju da se plasira u ABA ligu.

Svi pamte njegovu fantastičnu partiju sa prošlosezonskog Kupa Radivoja Koraća, kada je Vojvodina senzacionalno pobedila Megu, koja je kasnije bila polufinalista ABA lige, a kada je Luka ubacio 22 poena.

Već je potvrđen dolazak Marka Jagodića-Kuridže u redove Vojvodine, kao i Filipa Rebrače iz ekipe Borca iz Čačka, dok je svoj ostanak u klubu potvrdio i kapiten Marko Ljubičić.

Kada je reč o Luki Ašćeriću, on je tokom svoje karijere nastupao u Arkadiji iz Austrije u kojoj je i rođen, da bi zatim prešao u Francusku u Lil, a potom i u Tulon.

Usledio je dolazak u redove Mege, odakle su ga dobre igre lansirale u ovogodišnjeg finalistu Evrokupa, ekipu Burga, a posle godinu dana preselio se u Evre, a zatim je došao u redove FMP-a.

Pored srpskog, Luka ima i francusko i austrijsko državljanstvo, a njegov otac, Nedeljko "Neno" Ašćerić poznati je trener, koji je takođe vodio pomenuti Evre kao poslednji klub u nizu u svojoj dugogodišnjoj uspešnoj karijeri.

(Telegraf.rs)