Mladi košarkaši Srbije opstali u "A" diviziji: Posle šoka protiv Češke uspeli da ubace čak 101 poen Islandu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Blistao je Asim Đulović za reprezentaciju Srbije

Foto: FIBA (fiba.basketball)

Košarkaška reprezentacija Srbije starosti do 20 godina neće morati da se seli u "B" diviziju ovog leta, pošto je u razigravanju za plasman od devetog do 16. mesta odmah uspela da savlada Island i da izbegne dalju dramu na Evropskom prvenstvu u poljskoj Gdinji - 101:79.

Šok je doživeo naš tim juče kada je uspela da ga pobedi Češka Republika koja je kroz grupnu fazu prošla bez ijedne pobede. Ipak, skupili su snage izabranici Nenada Čanka da ne dopuste dalji ponor i danas su protiv Islanda igrali onako kako su činili u grupi.

Osim prve četvrtine u kojoj su primili čak 26 poena od Islanđana, naši momci su ostatak meča odigrali sasvim solidno i na kraju upisali vrlo ubedljivu pobedu od 22 poena razlike.

U svakoj od četvrtina danas su ubacili preko 20 poena, pošto su u prvoj dali 22, u drugoj 29, u trećoj 26, a u četvrtoj 24.

Sjajni Asim Đulović dao je 21 poen uz osam skokova za Srbiju danas, a pratili su ga Pavle Nikolić sa 15 poena, potom Aleksa Ristić sa 13 poena, Ognjen Stanković je dodao 12, dok su po 11 poena ubacili Ilija Milijašević i Filip Jović.

Kod Islanđana su se istakli Almar Atlason sa 20 poena i Tomas Trastarson sa 18.

U daljoj borbi za deveto mesto, Srbija će se sastati sa pobednikom meča Italija - Severna Makedonija.

(Telegraf.rs)