Pronašli smo dres Srbije usred Abu Dabija: Evo koliko košta i zašto je jedan Kinez poludeo

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U NBA prodavnici za svakoga po nešto

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno boravi u Abu Dabiju gde je ovog utorka i srede očekuju mečevi protiv Australije i Sjedinjenih Američkih Država. 

Ekipa Telegrafa je nalicu mesta i prati sva dešavanja u vezi sa reprezentacijom. Tako, u pauzi između treninga naleteli smo na NBA  prodavnicu u kojoj smo među desetinama, i stotinama, različitih dresova "naleteli" i na opremu Srbije.

Svakako, veliko iznenađenje imajući u vidu da NBA retko pravi ovakve "ustupke", naročito prema drugim selekcijama. Da to zaista jeste tako, vidi se i po tomešto jedres nacionalnog tima Srbije jedini komad opreme koji ne pripada NBA ligi, a nalazi se u radnji.

Cena ovog dresa iznosi 349 dirhama,što je oko 10.200 dinara, a zanimljivo, ne može se uporediti sa jednim od "retro"dresova američke reprezentacije koji košta oko 30.000 dinara.

Interesovanje za "rekvizite" ne manjka, pa smo tako naleteli na nekoliko ljudi koji razgledaju baš dres Srbije. Jedan Kinez bio je rešen da "pazari" vredan komad garderobe, ali...

- Volim Jokića, zato sam ovde, hoću da kupim dres - počinje i odmah nastavlja:

- Nigde ne piše Jokić, kako?- kaže iznervirano dok drži dres i fotografiše ga.

Foto: Telegraf.rs

Kada je reč o ostalim sportskim rekvizitima u radnji, kačketi sekreću oko 85-90 dirhama, što staje oko 2.500 do 3.000 dinara. Majice sa logom američke reprezentacije su oko 4.500 hiljada, a neke od "običnijih" NBA dresova možete kupiti za oko 8.500 dinara.

Pogledajte kako sve izgleda nalicu mesta:

(Telegraf.rs)