"Čačanski je namazan, krade, a Jokić...": Petrušev otkrio "pikanterije" iz tabora Orlova

Vreme čitanja: oko 3 min.

Telegraf je na licu mesta i prati dešavanja u Abu Dabiju

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju dve važne provere u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i to, protiv Australije i Sjedinjenih Američkih Država, a pred ove mečeve, selektor Svetislav Pešić i igrači održali su svoj prvi treningu Abu Dabiju. 

Posle meča u Lionu i velike pobede nad Francuskom, tim Orlova sleteo je na svoju sledeću destinaciju, u Emirate. S obzirom na kasni let i okolnosti, tim Srbije je morao nešto kasnije da dođe na prvi trening. Tako, iz hotela nedaleko od dvorane, usledio je put od nekih dvadesetak kilometara, po temperaturi od "laganih" 56 stepeni, na asfaltu, do neverovatnog Njujork Kampusa, studentskog centra predviđenog za trening, u kojem su uslovi, blago rečeno neverovatni.

I dok su igrači imali završni deo prvog treninga, pred srpske medije, Telegraf.rs i Mozzart Sport su izašli reprezentativci Srbije. Tako, Bogdan Bogdanović je kapitenski izneo utiske o Emiratima i svoja očekivanja pred mečeve sa Amerikom i Australijom, dok je Filip Petrušev otkrio i brojne zanimljive detalje sa priprema.

Vrelina Emirata i prvi utisci

Za početak, centar Srbije je izneo svoj prvi utisak - vrelina Emirata je neverovatna.

- Da, malo vruće, malo se teško diše na polju. A ,onda te preseče sve sa klimom na 17 stepeni. Navikavamo se, super su uslovi. To je to, mi se spremamo za utakmice i to nam je najvažnije - počinje Petrušev u dahu, i nastavlja:

- Spremali smo ovako malo jače, da bi svi što pre ušli u fizičku formu, jer neki igrači nisu igrali malo duže posle sezone, neki su direktno iz sezone ušli u pripreme. Tako da, prvo je bio taj fizički deo najbitniji, jer stvarno sve ekipe, pogotovo iz naše grupe, igraju jako brzo. Tranzicija, trčanje, jako su dobri fizički i atletski, tako da, na tome smo radili najviše. I sada, počele su utakmice, prvo Holandija, a sada i Francuska, više radimo na tom uigravanju i prepoznavanju jedni drugih u različitim situacijama.

Srpski tim očekuju i dve jake provere protiv SAD i Australije.

- Mislim da je bila jedna super utakmica za nas protiv Francuske, jer su u tim prvim utakmicama izgledali mnogo dominantno i svi su se uplašili njih. Nama znači stvarno svaka utakmica protiv najboljih ekipa, da možemo da damo do znanja, da smo i mi ti koji se bore za medalju i koji se pitaju, tako da je jako bitna utakmica za samopouzdanje, da nastavimo da radimo. Ove dve utakmice će biti, ja mislim, drugačije. I, jedva čekamo da vidimo gde smo protiv najboljih ekipa.

Drugarstvo iznad svega - Nikola Jokić

Posle Svetkog prvenstva u Manili prošle godine, Petrušev je ponovo sa nacionalnim timom. Sada su tu i neki novi igrači.

- Situacija je sada dosta drugačija jer su tu Jokić i Micić.  To su naši drugari, znamo se jako dobro. Najviše je tu bitno da se naviknemo jedni na druge, i pogotovo na Nikolu, koji je, mislim, jedinstven igrač na svetu.

- Jednostavno, nismo imali priliku da igramo sa takvim jednim igračem koji je toliko dominantan. Najviše je neko to prepoznavanje kako mi da igramo oko njega i kako svako od nas da prenese njemu i ekipi na najbolji način. Jer on je tu glavni, mi smo nekako svi uz njega, i dalje se razigravamo, i uigravamo.

A van terena kakav je?

- Ovako, najviše se zeza. Može sve, zezanje.

Kako reprezentativci provode vreme?

Navijači imaju prilike davide samo utakmice. Ipak, ono glavno, dešava se van terena. Tako, Petrušev otkriva delić svega onoga što se dešava "iza kulisa".

-Svako, stvarno, ima neku svoju ulogu. Najbolje je kada ljudi mogu da vide kako je to sve dobro, i spontano, i kako to lepo izgleda. Jednostavno, svako radi šta mu prija.

-Ima grupa koja igra društvene igre, grupa koja priča o muzici, biznisu, svakakvim stvarima, i onda na kraju dana kad se skupimo muzika, zezanje međusobno, prozivanje, najviše Alekse i tako dalje. Najviše prozivaju njega. I sve ostale naravno, ne samo njega.

Na pitanje Telegrafa ko je najbolji u tim društvenim igrama,Petrušev nije imao dilemu.

Opet Aleksa, Čačanski je namazan, krade i tako dalje - zaključuje kroz smeh reprezentativac Srbije.

(Telegraf.rs)