Telegraf u Abu Dabiju: Ovo je Etihad Arena: Srbija će protiv Drim tima igrati u "svemirskom brodu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pratimo na licu mesta!

Velelepna Etihad Arena, oaza sportskih i zabavnih događaja na obali Yas Baya u Abu Dabiju, poprište je, kako je najavljeno, spektakla u kojem će košarkaška reprezentacija Srbije odigrati meč protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država, popularnog Drim tima, kao i protiv Australije.

Ova impozantna dvorana odabrana je za mesto "okršaja", a sudeći po prvim utiscima, bolji izbor organizatorini nisu mogli da naprave.

Da Amerikanci, i te kako znaju, gde dolaze i imaju ukus za dobro i lepo, vidi se po spoljašnjem izgledu koji ostavlja bez daha.

Ušuškana nedaleko od čuvene staze za Formulu 1, između luksuznih kvartova i mora, na previgatom Yas ostrvcetu, Etihad Arena izdiže se kao jedno od omiljenih mesta stanovnika ovog grada.

Dizajnirana od strane poznatih arhitekata i sa kapacitetom od 18.000 mesta, Etihad Arena je postala sinonim za vrhunski sportski doživljaj i spektakularne koncerte. Otvorena u januaru 2021. godine, a za kratko vreme je bila domaćin brojnim značajnim sportskim i kulturnim događajima. Prvi događaj koji je obeležio početak njene ere bio je UFC. Poarje protiv Mekgregora i Blačovič protiv Tešaire neke su od borbi održanih ovde.

Pored borilačkih veština, arena je bila domaćin i drugim velikim događajima kao što su Svetsko prvenstvo u plivanju 2021. godine, sa privremenim bazenom specijalno dodatim za tu priliku. NBA je takođe i ala ovde svoh istorijski trenutak kada su Atlanta Hoksi i Milvoki Baksi odigrali svoje prve pripremne utakmice u ovom delu sveta.

Muzički svet takođe nije zaostajao za sportskim, jer su Imagine Dragons i Guns N' Roses održali nezaboravne koncerte pred oduševljenom publikom. Etihad Arena je tako postala nezaobilazna tačka na mapi globalne zabavne industrije, privlačeći najveće svetske zvezde i omogućavajući posetiocima jedinstveno iskustvo.

Ostaće upamćeno i to da je Srbija brusila formu za medalju baš u ovoj dvorani, protiv Australije 16. Jula, kao i protiv Amerikanaca dan kasnije.

(Telegraf.rs)