Sin legendarnog Jova Stanojevića potpisao za FMP: Panteri prave snažan tim za narednu sezonu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksa Stanojević u protekloj takmičarskoj godini bio je deo Džokera iz Sombora

Foto: MN Press / N. Paraušić

Ne sede skrštenih ruku u Železniku ovog leta. Nakon saznanja da će FMP naredne sezone pored ABA lige nastupati i u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona, Panteri su se bacili na tržište i već su počeli da dovode neka sjajna pojačanja.

Tim iz beogradskog predgrađa već je obezbedio ostanak nekih važnih šrafova tima iz prethodne sezone poput MaticaRebeca,Jovana Novaka, Ranka Simovića, Ognjena Kuzmića, Nikole Gašića i Demetrea Robertsa, a palo je i nekoliko potpisa.

Tako su ekipu FMP-a pojačali mladi turski košarkaš Emre Ozjegen, potom prošlosezonski igrač Borca iz Čačka, Bojan Tomašević, kao i košarkaš koji je prošle sezone nastupao za Dinamik, Eral Pen.

Poslednji u nizu je Aleksa Stanojević, inače sin legendarnog Jova Stanojevića i prošlosezonski igrač Džokera iz Sombora u čijem dresu je beležio neke sjajne partije i bio je deo Evroliginog ANGT turnira u Beogradu.

Reč je o jednom od najboljih mladih igrača svoje generacije, a Stanojević je na 14 utakmica beležio prosečno 5,3 poena uz tri skoka u seniorskom timu.

Pažnju šire javnosti skrenuo je na pomenutom Evroliginom juniorskom kvalifikacionom turniru u Beogradu. Stanojević je tamo dominirao kao član ’’Next Generation’’ tima i prosečno beležio 15,5 poena, uz osam skokova i 2,2 blokade, što mu je na četiri utakmice donelo prosečan indeks od 23,5 poena.

Izuzetnu sezonu Aleksa Stanojević je imao i u Juniorskoj ligi Srbije gde je u proseku ubacivao 18,3 poena uz 12,4 skokova.

(Telegraf.rs)