Ne moramo da brinemo za najveće dželate na Olimpijskim igrama: Litvanci demolirali Italiju

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Litvanci na korak od vize za Pariz

Foto: fiba.basketball

Košarkaši Litvanije plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji se igra u Portoriku, pošto su ubedljivo sa 88:64 slavili protiv Italije u polufinalu.

Litvanci su od starta počeli da kontrolišu meč, poveli su sa 7 ralike, da bi na poluvremenu razlika bila devet.

Ključni momenat bio je u trećoj deonici, kada je Litvanija napravila ozbiljniju prednost. U jednom momentu je ona bila 19 poena razlike, a na kraju trećeg perioda je bila 15 poena.

Do kraja meča samo je viđeno puko "odrađivanje posla" i lagano privođenje meča kraju, uz dodatno pojačavanje razlike, koja je na kraju iznosila 24 poena.

Marijus Grigonis je bio najzaslužniji za pobedu sa 23 poena, dok je Mindaugas Kuzminskas doado 14.

Prva zvezda tima Domantas Sabonis ubacio je 6 poena uz 8 skokova i 4 asistencije.

Kod Italijana je najbolji bio Danilo Galinari sa 15 poena, a pratio ga je Nikolo Meli sa 10, ali su svi ostali bili ispod dvocifrenog učinka i Italijani tako nisu imali čemu da se nadaju.

Ovim porazom Italijani su ostali bez Olimpijskih igara, dok će Litvanci čekati pobednika meča Meksiko - Portoriko, gde je domaćin turnira veliki favorit u tom meču.

Podsetimo, upravo iz ove grupe dolazi rival koji će biti u našoj grupi na Olimpijskim igrama, gde su pored Srbije još i Amerika i Južni Sudan.

(Telegraf.rs)