Španci jedva izvukli glavu protiv Finaca, ali ih Ejton i Hild sa Bahamima čekaju na poslednjoj stepenici ka OI

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje nas spektakularno finale u Valensiji

Foto: David Pastor / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kakva drama u Valensiji! Dugo se činilo da Španci mogu da ostanu bez olimpijske vize za Pariz, ali je Furija tek u poslednja dva minuta uspela da pronađe svoju pravu igru i da sruši neverovatne Fince, koji su pritom igrali bez najboljeg igrača, Laurija Markanena u sastavu - 81:74!

Finci su, štaviše, imali i prednost pred poslednju četvrtinu, potom su nekoliko puta bili u egalu sve do završnice, kada je, kao što smo nagovestili, Španija ipak uz huk navijača obezbedila trijumf.

Ključnu ulogu u tom završnom delu utakmice igrali su Vili Ernangomez i Lorenzo Braun, koji su napravili mini seriju i tako dali Furiji daha.

Najefikasniju partiju pružio je upravo Vili Ernangomez koji je ubacio 28 poena uz pet skokova i jednu asistenciju, dok se pomalo iznenađujuće istakao Santijago Aldama, košarkaš Memfisa, sa 15 poena, odnosno Lorenzo Braun sa isto toliko uz sedam asistencija.

Na drugoj strani, Andre Gustavson sa 15 poena i Mikael Jantunen sa 14 poena i devet skokova pokušali su da prirede senzaciju, ali nisu uspeli.

No, možda će to uspeti da naprave Bahami, koji u svojim redovima imaju dva velika NBA "superstara" u vidu Diandrea Ejtona i Badija Hilda, a koji su danas lako srušili Liban u drugom polufinalu - 89:72.

Koliko su dobro igrali njih dvojica govore i brojke. Kao da su želeli da pošalju jasnu poruku Špancima pred finale.

Ubacio je Ejton čak 24 poena uz 15 skokova i jednu asistenciju, dok je i Hild imao dabl-dabl, ali uz asistencije, pošto je postigao 19 poena uz 10 podeljenih lopti saigračima.

Finale je na programu u nedelju u Valensiji od 20.30 časova.

(Telegraf.rs)