Velika najava Sferopulosa: "Da sam se plašio Zvezde ostao bih kod kuće, pokazaćemo šta možemo u Evroligi!"

S. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Naredna sezona će biti ključna za njegov potencijalni ostanak u klubu

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/nr

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos preuzeo je kormilo kluba sa Malog Kalemegdana u momentu kada bi mnogi okrenuli leđa i sa ekipom je uspeo da osvoji što je bilo moguće osvojiti.

Opisao je, u intervjuu za "Meridian Sport", koliko je odluka bila teška, odnosno laka u njegovom slučaju.

- Da sam se plašio, ostao bih kod kuće - počeo je razgovor Sferopulos i nastavio:

- U Crvenoj zvezdi sam da sa igračima donesem pobede i titule. Prosto rečeno, uradili smo svoj posao. Sezona je veoma dobro završena, to naravno nije lako ponoviti, ali pokušaćemo još jednom da damo sve od sebe. S druge strane, u podsvesti sam imao da nismo uspeli u Evroligi i da moramo da budemo mnogo bolji naredne sezone, kako bi pokazali svoju snagu i na evroligaškom nivou.

Jedno od pojačanja crveno-belih je bio Uroš Plavšić, za koga se znalo još pre završetka sezone kako će pojačati klub.

- Plavšića sam pratio čitave sezone. Poseduje veliki potencijal. Verujem mnogo u njega i sada će imati šansu da igra u Evroligi. Smatram da je već evroligaški igrač i ne mora to da dokazuje. Mora da ostane skroman, da naporno radi i da stekne nova iskustva. Srećan sam što smo ga potpisali jer je talentovan, ima potencijal, mlađi je od nekih drugih igrača koje imamo i predstavljaće budućnost našeg kluba. Jer, iako sam stranac, ne razmišljam kao trener samo o sadašnjosti, već je jedna od mojih dužnosti i da ostavim nešto posle sebe, kako bi klub imao kontinuitet i svetlu budućnost - ističe Sferopulos.

Na poziciji plejmejkera je došlo ozbiljno pojačanje Kodi Miler-Mekintajer, a šta očekuje Janis od njega opisao je u par rečenica.

- Videli smo da je pre svega timski igrač i želimo takav tip košarkaša na poziciji plejmejkera. Voli da deli loptu, može da postiže poene, da igra odbranu, čini saigrače boljim. Pokazao je to i imao sjajnu sezonu. Verujem da će nam njegovo angažovanje mnogo pomoći - zaključio je iskusni stručnjak.

Janis ima ugovor sa Zvezdom do kraja sledeće sezone, a naredne godine će ambicije biti daleko veće, a samim tim i očekivanja nakon fantastičnog prelaznog roka.

(Telegraf.rs)