Sferopulos opisao odnos sa Obradovićem nakon finala SLS: "Sada smo veliki rivali, obojica imamo principe..."

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Između dva iskusna trenera vlada veliko poštovanje

Foto: MN Press/Marko Metlaš

Grčki stručnjak Janis Sferopulos našao se na uniji trenera Evrolige u Atini, gde je dao intervju i pričao o mnogim aktuelnim temama.

Objasnio je kakav odnos je između njega i trenera Partizana Željka Obradovića nakon svega što se desilo u domaćem i regionalnom prvenstvu.

- Imamo međusobno poštovanje, obojica poštujemo jedan drugog. Pogotovo sada, kada smo veliki rivali, treniramo rivalske timove srpske košarke. To se nikada neće promeniti bez obzira na sve. Obojica takođe poštujemo svoje protivnike. Za mene je Obradović dugi niz godina, ovde u uniji trenera, on je bio prvi predsednik, kreirao je sve ovo za trenere. Ima jako puno uspeha. Za mene je jako interesantno da smo u istoj zemlji, u istom takmičenju. Sa druge strane obojica imamo principe kao ljudske osobe, ali obojica ne želimo da ih prekršimo bez obzira na pritisak rezultata. To nas drži u odličnom odnosu čak i sada - rekao je Sferopulos za "Meridian Sport".

Sferopulos je ostao pri tome da su oba trenera profesionalci i ljudi sa integritetom, čak i nakon velikih kontroverzi koje su se zadesile u finalnoj utakmici finala Superlige Srbije.

(Telegraf.rs)