Kakva čast za Nikolu Topića: Pred NBA draft rame uz rame sa komesarom NBA lige

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija bi mogla da dobije igrača koji će biti među prvih deset pikova...

Printscreen: Twitter/@MiskoRaznatovic

U noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom održava se prva runda NBA drafta u kojoj se očekuje da bude izabran i mladi košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić. 

Očekuje se da Topić bude visokopozicioniran, a da je sve u najboljem redu pokazuje i fotografija koju je objavio menadžer košarkaša Miško Ražnatović. Da je Topić, i te kako, cenjen u Americi pokazuje i to što se pred NBA draft našao rame uz rame sa komesarom NBA lige, Adamom Silverom.

Svakako, ostaje da se vidi sa koje će pozicije biti izabran, a trenutna predviđanja kažu da bi mogao da se nađe i među prvih deset igrača.

Da podsetimo, ovogodišnji NBA draft biće 78. izdanje godišnjeg drafta Nacionalne košarkaške asocijacije. Za razliku od prethodnih godina, draft će se održati tokom dve večeri. Ovo je prvi put da se draft održava više noći od kada je skraćen na dve runde. Prva runda će biti 26. juna 2024. u Barklejs Centru u Bruklinu, Njujork, dok će druga runda biti 27. juna u ESPN-ovim studijima u Seaport Districtu na Menhetnu. Vreme između izbora u drugoj rundi biće povećano sa dva na četiri minuta.

(Telegraf.rs)