Ništa od Partizana: Džonatan Motli ima novi klub, neće igrati Evroligu posle "šok" izbora

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnoge je ova odluka Amerikanca baš iznenadila

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Američki centar Džonatan Motli, posle sjajne sezone u Fenerbahčeo, nezvanično se pominjao kao potencijalno pojačanje Partizana i još nekih evroligaša, ali je, iznenađujuće odlučio da karijeru nastavi u Hapoelu iz Tel Aviva.

Naime, on je potpisao dvogodišnji ugovor sa novim klubom i sledeće sezone će nastupati u Evrokupu.

Motli (29, 2.06 m) prošle sezone igrao je za Fenerbahče i beležio impresivnih 14,5 poena i 4,9 skokova po utakmici u turskoj ligi, gde je njegov tim osvojio šampionat i kup. U Evroligi je imao jednako impresivne proseke od 11,2 poena i 4,2 skoka, igrajući u proseku 18 minuta po utakmici, sa 19 nastupa kao starter. Njegov tim stigao je do polufinala.

Američki centar igrao je i u NBA ligi, gde je proveo jednu sezonu u Dalas Maveriksima i dve sezone u Los Anđeles Klipersima. Svoju evropsku karijeru započeo je u ruskom Lokomotiv Kubanu, a poslednje dve sezone igrao je za turski Fenerbahče.

Profesionalni menadžer Hapoela, Džordž Hinas, izjavio je:

- Veoma smo srećni što možemo da najavimo dolazak Džonatana u Hapoel Tel Aviv. Ovo je igrač sa jedinstvenim sposobnostima u odbrani i napadu, što će nam doneti veliku snagu na terenu. Ovaj potpis jasno pokazuje koliko su naše ambicije visoke za narednu sezonu i želim da čestitam upravi kluba na ovom važnom potezu.

Motli će igrati u Evrokupu sledeće sezone, što dodatno povećava očekivanja od Hapoela Tel Aviva.

(Telegraf.rs)