"Kod mene je to prosto, ne volim da filozofiram": Micić o odmoru, pripremama, Jokiću i meču Srbija - Danska

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski reprezentativac pričao je sa medijima

Košarkaška reprezentacija Srbije okupljanjem u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu počela je sa pripremama za Olimpijske igre u Parizu.

U razgovoru sa novinarima bio je i Vasa Micić, koji kaže da je najmanja muka pronaći hemiju i da će sve u tom smislu biti kako treba.

- Mislim da ćemo naći, to je najmanja muka da se nađe hemija. Najteže je bilo doći ovde. Stalno je bilo nekih problema, minuta u karijeri.

Imao je dugu pauzu Vasa, ali kaže da nije fizički mnogo odmarao.

- Nisam uopšte, neki lični razlozi... Trenirao sam, jesam glavu odmorio, to je najvažnije, malo sam uspeo da odmorim. Ne znam iskreno koliko sam odmorio. Došao sam 18. aprila, ali nisam stigao da odem na more, samo pet-šest dana, što je bilo u službi priprema - tela i košarkaških stvari.

Kaže da je radio dosta na telu.

- Telo je nešto što mora da bude tu minimum-minimuma da bi mogao da funkcionišeš, ja sam se uvek osećao da sam visok i jak za Evropu, ali sam za tamo solidan.

Jokić je u timu, to će dosta pritiska skinuti sa ostalih igrača kada je odbrana u pitanju.

- Ne znam, ja uvek kažem da treba imati više talenta. Imajući Joku kao takvog igrača koji voli da dodaje loptu, to što on daje 30 poena, treba da mi nadovežemo naš kvalitet na njegov. Mi imamo 15 igrača tu još, žao mi je što Luča ne igra, on je meni jedan od omiljenih saigrača, ali on ima toliko talenta.

Kaže da je privilegija igrati sa dobrim saigračima.

- Ja uvek volim da igram sa dobrim saigračima, u Evropi sam takođe igrao sa kvalitetnim saigračima, to je doprinelo razvoju. Toliko talenta imamo da je po mom mišljenju privilegija i čast igrati sa njima.

Kakav će odnos biti sa ostalim mlađim saigračima u timu?

- Pa kod mene je to generalno prosto. Ja radim nekako privatno, ovo ostalo pričam, ako neko pita, ne volim da filozofiram ni mlađima ni starijima. Deset godina u inostranstvu imam kontinuitet, dobio sam neki respekt od drugih. U tim nekim stvarima samo ostaje dosledan.

Rezultat na meču Srbija - Danska?

- Ne gledam stvarno ništa od sporta, ali eto daj Bože da dobijemo.

(Telegraf.rs)