Sve o meču Zvezda - Partizan u finalu Superlige: Ko sudi, gde je prenos i koje muke muče večite rivale?!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reklo bi se da je sve spremno za finalni okršaj

Foto: MN Press

Stiglo je vreme za finala Superlige Srbije u košarci, u kom će ponovo igrati Zvezda i Partizan, pošto su crno beli odlučili da se vrate u ovo takmičenje nakon dve godine pauze! Oni su na putu do finala bili bolji od Mege, dok je crveno-bela ekipa slavila protiv FMP-a i sada je sve spremno za prvi meč (20.00, Arena sport 1 Premium).

Titulu brani Crvena zvezda, ekipa koja je osam godina uzastopno šampion Srbije, dok su prethodne dve igrali bez svog najveććeg protivnika, koji je jednostavno odlučio da ne učestvuje.

Ipak, ove godine su se vratili, što za navijače znači i to da će se vratiti večiti derbi u velikom finalu, ali, ovo finale će imati i posebnu draž, pošto trenutno i jedna i druga ekipa imaju po osam osvojenih titula, što znači da će se jedan tim osamiti.

Međutim, vreme je tek za prvu utakmicu, a finalna serija se igra na dve pobede. U susret tom prvom meču u Pioniru, Telegraf vam donosi sve potrebne činjenice koje bi trebalo da znate pre nego i sama utakmica počne.

Foto: Mileta Mirčetić

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Prvi meč između Zvezde i Partizana na programu je u ponedeljak, 3. juna, s početkom od 20 časova. Zvezda je odlučila da u ovoj finalnoj seriji kao domaćin igra u Pioniru.

Prenos ovog meča možete pratiti putem Arena sport 1 Premium kanala.

Takođe, možete i putem Telegrafa.

Ko sudi?

Određene su i sudije za ove mečeve, a na prvoj utakmici će suditi i dvojica arbitara koja su pravdu delila i u ABA ligi.

To su Milivoje Jovčić i Uroš Obrknežević, dok će im se pridružiti Vladimir Jevtović.

Ko neće igrati?

Na ovom meču neće biti već od ranije neregistrovanih košarkaša, dok je izvesno da utakmicu propušta i Nikola Topić.

Takođe, ono što se desilo za Partizan je i to da je Bruno Kaboklo napustio tim, otputovao je u SAD i neće biti u protokolu.

U Zvezdi neće biti ni Džoela Bolomboja, koji je zaradio povredu protiv FMP-a.

Foto: Mileta Mirčetić

Šta kažu kladionice?

Za ovaj meč, kladionice nikad nisu dale manje kvote u derbijima.

Ukoliko se neko odluči da okuša sreću i uplati novac na Zvezdu, to će se naplatiti kvotom od samo 1.20!

S druge strane, kvota na Partizan iznosi ogromnih 5.00.

Reč trenera:

Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda:

- Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju, i to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani. Očekujem i pozivam naše navijače da dođu da nas podrže, ali i da pokažu sportsku kulturu.

Željko Obradović, KK Partizan:

- Počinje finalna serija i nije neka tajna da je započinjemo sa mnogo problema. Ali, tako je kako je, spemamo se sa željom da pružimo maksimum i da sutra odigramo dobru utakmicu - rekao je Obradović.

(Telegraf.rs)