Bostonova metla za NBA finale i titula na Istoku

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Sada čekaju Dalas ili Minesotu u borbi za prsten

Foto: AP/Tanjug

Ono što se nekako i očekivalo, na kraju je dobilo svoju potvrdu - Bosston Seltiski su šampioni istoka i igraće u velikom NBA finalu za prsten!

Seltiksi su pometlali Indijanu u seriji (4:0), a ovaj poslednji trijumf došao je u trenutku kada su Pejsersi pretili da možda i naprave iznenađenje. Međutim, Boston je u uzbudljivoj završnici slavio rezultatom 105:102.

Indijana je u ove četiri utakmice samo tri puta vodila, što jasno govori o kvalitetu timova, dok su taj poslednji put imali solidno vođstvo od 89:82 u kasnom delu četvrte četvrtine.

Boston je, ipak, uspeo da se vrati u meč, Džejlin Braun je flouterom izjednačio rezultat na 102:102, da bi Derik Vajt na 44 sekunde do kraja pogodio trojku za konačan rezultat.

Dva brejka Bostona, koji sada u velikom finalu čeka boljeg iz duela Dalas - Minesota (3:0 u seriji) stigla su u situaciji kada je Indijana treći i četvrti meč igrala bez Tajrisa Halibartona, jednog od najboljih igrača tima.

Uglavnom ga je na parketu "menjao" Paskal Siakam koji je ovaj četvrti meč završio sa 19 poena i 10 skokova. Endrju Nembhard je sa 24 poena i 10 asistencija bio najefikasniji u domaćem timu, Mekonel je dodao 14, a Nesmit 14.

Braun i Tejtum su bili najraspoloženiji u redovima novih šampiona Istoka. Prvi je ubacio 29 poena, drugi je imao 26 poena, 13 skokova i osam asistencija. Holidej je zabeležio 17, a Vajt 16 poena.

(Telegraf.rs)