Spajk Li će još morati da čeka: Indijana na krilima Sijakama ostala u životu, gledaćemo majstoricu u Njujorku!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni ova serija nije mogla bez dodatnog uzbuđenja

Foto: Tanjug / AP

Koliko je ove godine plej-of NBA lige ujednačen i da osim Boston Seltiksa nema ekipe koja lako može proći u finale Zapada ili u ovom slučaju Istoka videli smo prethodne noći. Indijana Pejsers je u svom "Gejnbridž Fildhausu" relativno lako uspela da izađe na kraj sa Njujork Niksima i pobedom od 116:103 izjednačila rezultat na 3-3.

Najčuveniji navijač tima iz jednog od najpoznatijih i najvećih gradova na svetu Spajk Li će tako makar još malo morati da sačeka kako bi osetio kako je to opet imati svoj omiljeni tim u borbi za pehar. Nije moralo tako da bude da je ekipa igrala kao tokom prvih petnaestak minuta, ili da se rival nije probudio.

Ključni momenti odigravali su se u drugoj polovini druge četvrtine, kada su košarkaši Indijane serijom od 17:5 uspeli da odu na dvocifren plus (61:51) i pritisak u drugom poluvremenu prebacili na suprotnu stranu.

Pokušavali su gosti da se vrate u nastavku, ali osim na samo početku drugog poluvremena, razlika više nije padala ispod deset poena. Pejsersi su zasluženo izborili majstoricu, koju ćemo gledati u nedelju uveče.

Timska igra je bila presudna za domaćina, pa je tako osim Paskala Sijakama sa 27 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dvocifren skor upisalo još pet igrača. Po 17 su dali Majls Tarner uz osam skokova i Tajris Halibarton uz šest i devet asistencija, po 15 Ti Džej Mekonel i Endru Nembard (uz po 6 skokova i asistencija za drugopomenutog) dok je 11 ubacio Obi Topin.

Foto: Tanjug / AP

Na drugoj strani je Džejlen Branson isporučio 31, Majls Mekbrajd 20, a Donte DiVinćenco 17.

Pobednik ove serije u finalu Istoka će igrati protiv pomenutih Boston Seltiksa.

(Telegraf.rs)