Ostoja Mijailović o sastanku sa Čovićem: "Bilo je nekorektno, vidim da je najavio da je na izlaznim vratima"

D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi čovek Partizana osvrnuo se na priču oko sastanka sa predsednikom Zvezde uz posredovanje Gorana Grbovića

Foto: MNPress, ATA Images

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović gostovao je na TV Prva, gde je pričao o mnogim temama, a jedna od njih bio je i loš odnos koji imaju sa večitim rivalom.

Mijailović je istakao da je to zbog jednog čoveka, prvog čoveka Zvezde, Nebojše Čovića i da je on godinama pokušavao to promeni, ali da je shvatio da je to nemoguće.

- Kad sam ušao u košarku 2015/16, moje znanje je bilo skromno o tome, stalno sam mislio da je to do obe strane, da je Duško Vujošević pokvario odnose sa Zvezdom. Ja sam dao sve od sebe kad sam došao da se ti odnosi poprave, da nađemo nešto u zajedničkom interesu za srpsku košarku, ali kada neko sedam godina laže o vama, na kraju shvatite da ne treba da se bavite time, jer njegov jedini cilj je da vas sruši, da bude bolji i van parketa. Ja ne mogu da funkcionišem tako, ali čovek kojeg ste pomenuli godinama tako funkcioniše, nemamo iste vrednosti, čovek koji ne drži reč...

Nadovezao se i na priču da je Goran Grbović, bivši košarkaš Partizana, a sada prvi čovek Beogradske arene pokušao da ugovori sastanak između njih dvojice i isprozivao je Grbovića da je ispao nekorektan, jer nije otkrio sa kim je sastanak.

- Slušam Gorana Grbovića, koji bi trebalo da bude legenda Partizana. On me je pozvao na sastanak, sedeli su tu Grbović i Čović, rekao sam da nije u redu, nisam znao sa kim treba da se vidim. Nije taj razgovor trajao puno, nisam znao sa kim treba da pričam. O čemu da sarađujemo kada vi puštate i poturate priče. Ja radim po 12 sati dnevno jer želim nešto da naučim. Vi možete da pravite greške, ja ću da vam oprostim, ali ako poturate priče, onda nema zajedničke saradnje.

- Pokušali smo da imamo zajednički stav, rekao sam na Biznis forumu, gde smo bili zajedno, da treba da zastupamo zajedničke stavove, gde je čovek koga želite da stavite preko puta mene onda na Skupštini ABA zastupao samo svoje interese. Pokušale su neke televizije da nas dovedu zajedno u studio, ja sam uvek pristajao, on je rekao ako on pristane, pa na kraju nije dolazio. Više nema potrebe, to bi se pretvorilo u neki rijaliti. Partizan ima armiju navijača, ozbiljnu ekipu, stručni štab, upravu. Neću da dozvolim sebi i takvoj organizaciji da se kompromitujem sa takvom osobom - rekao je Mijailović, koji je imao opasku i za voditeljku.

- Što ne namestite tako da gostuje pre mene, da mogu da odgovorim - rekao je aludirajući na to da Čović gostuje u studiju brzo posle toga.

- Vidim da je najavio da je na izlaznim vratima, to je možda rešenje za bolje odnose. Jer niko ne zaslužuje tako loš odnos - zaključio je Mijailović.

(Telegraf.rs)